5 tipuri de relatii care-ti fac foarte mult rau

1
De Mara Ionescu
23 nov. 2019

Daca simti ca iubitul tau nu face nimic pentru ca relatia dintre voi sa evolueze, acesta este un prim semn ca trebuie sa renunti la el.

Exista multe tipuri de relatii cu jumatati de masura, in care o femeie simte imediat ca ceva nu este in regula. Aceste sentimente nu trebuie ignorate, deoarece sunt semne ca relatia respectiva iti va face mult rau pe termen lung.

5 semne ca traumele din relatiile anterioare inca iti afecteaza prezentul

Aceste tipuri de relatii iti fac mai mult rau  decat bine si trebuie sa te gandesti serios daca merita sa continui:

1. Cand il iubesti, dar nu esti foarte sigura

Poate iti place si te-ai atasat de el, insa parca nu are acele calitati care te fac sa te indragostesti cu adevarat de un barbat. Si atunci nu esti foarte sigura daca il iubesti cu adevarat sau ramai in relatie de frica singuratatii. 

De exemplu, poate te intalnesti cu un tip care te face sa razi, exista o atractie puternica intre voi, partidele de sex sunt excelente si te face sa te simti in largul tau. Acestea sunt calitati de care are nevoie orice femeie, insa in acelasi timp simti ca ii este teama de angajament si nu se implica foarte mult in relatia voastra. Nu-i asa ca acest lucru te indeparteaza si te determina sa fii mereu in garda? Inseamna ca esti in unul dintre acele tipuri de relatii care-ti fac mai mult rau pe termen lung. 

2. Nu esti sigura daca aveti o relatie exclusiva

Si nici nu indraznesti sa-l intrebi, deoarece acest lucru te-ar face vulnerabila in fata lui. Si bineinteles ca ai prefera sa faca el acest pas si sa simti ca te vrea doar pe tine. Asadar, simti mereu frica de respingere care iti da tarcoale. Stii ca acest sentiment nu este unul bun pentru psihicul tau, iar daca lucrurile nu se schimba rapid, atunci e clar ca aceasta relatie nu e pentru tine.

Principalele trei motive pentru care relatiile se destrama, potrivit stiintei

3. Cand se comporta ca un iubit, dar cu anumite retineri

Face toate lucrurile pe care ti le doresti, te prezinta prietenilor, familiei si chiar ti-a spus ca te iubeste. Insa, dintr-un motiv sau altul, nu te numeste niciodata iubita lui. Asta inseamna ca este indecis si nu stie sigur ca vrea sa se implice 100% in aceasta relatie. Iar tu simti acest lucru, chiar daca uneori nu vrei sa recunosti. 

4. Cand simti ca nu esti suficient de buna pentru el

Nu ai niciun motiv sa te gandesti la acest lucru, deoarece cu siguranta nu este adevarat. Insa este foarte gresit sa continui o relatia cu un barbat care iti lasa de inteles acest lucru, iar ideea aceasta iti ramane mereu in minte si iti strica tot cheful. Acesta este un prim semnal ca nu ai incredere in aceasta relatie si trebuie sa faci ceva in privinta asta. Un barbat care te iubeste cu adevarat va face si va spune exact acele lucruri care te fac sa simti ca este indragostit de tine si ca esti perfecta pentru el.

Alegerile care iti distrug relatiile, reputatia si, in final, viata

5. Cand v-ati impacat, dar stii ca problemele nu au disparut

Unul dintre cele mai daunatoare tipuri de relatii este cand reluati legatura, dar nu sunteti oficial impreuna. Este acel tip de relatie care nu are nicio eticheta, insa nici nu o poti trata cu superficialitate deoarece exista un istoric in urma. Te va tortura si vei fi mereu confuza in privinta lucrurilor pe care poti sa le faci si sa le spui. Situatia trebuie lamurita, ca sa stiti amandoi daca va doriti sa continuati in felul acesta.

Foto: Getty Images.