Piure de conopida. Un preparat delicios si sarac in carbohidrati

piure de conopida
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
12 dec. 2018

Daca urmezi o dieta pentru slabit si vrei sa-ti extinzi optiunile culinare, iti recomand un piure de conopida, un preparat delicios si sarac in carbohidrati.

Exista un motiv bine intemeiat pentru care conopida apare in foarte multe preparate, de la blatul de pizza pana la a deveni un substitut pentru orez.

Conopida este o legume din familia cruciferelor, cu un continut foarte bogat de vitamine si minerale si este un inlocuitor perfect pentru preparatele bogate in carbohidrati, datorita texturii si aromei sale subtile.

Daca nu ai incercat pana acum pizza Margherita cu blat de conopida, acum este cel mai bun moment sa-i dai o sansa. Vei fi surprinsa de cat de savuros va fi rezultatul obtinut.

Iar daca alegi sa inlocuiesti obisnuitul piure de cartofi cu un piure de conopida, vei avea un nou aliat impotriva gripei, datorita continutului ridicat de vitamina C, vitamina K si acid folic.

Mai jos gasesti o reteta simpla si foarte delicioasa pentru un piure de conopida perfect.

1. Se ia o oala mare, se umple cu apa si se pune la fiert, impreuna cu un praf de sare.

2. Se taie conopida in inflorescente potrivite ca marime. Se adauga in apa, impreuna cu un catel de usturoi. Trebuie sa te asiguri ca apa acopera in totalitate inflorescentele de conopida cu cel putin 3-4 cm.

3. Se aduce la punctul de fierbere si se continua gatirea timp de 12-15 minute pana cand conopida devine frageda. Se scurge de apoi si apoi se pune inapoi in oala in care a fost gatita.

4. Folosind un zdrobitor de cartofi sau o furculita, se paseaza bine conopida si usturoiul, pana cand se obtine un amestec cat mai cremos si omogen. Se pun inapoi pe aragaz, la foc mic si se adauga 2 linguri de ulei si 30 de ml de lapte sau smantana si se rade putin parmezan. Se asezoneaza cu sare si piper si putina nucsoara, proaspat macinata.

Foto: Shutterstock.com