Reteta fara gluten: Tarta quiche cu blat din faina de migdale

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
1 mai 2019

Iti place la nebunie tarta quiche, insa iti doresti o reteta fara gluten? Aceasta tarta este exact ceea ce-ti trebuie, deoarece contine faina de migdale.

Un preparat clasic al bucatariei franceze, dar cu o nota moderna: tarta quiche cu blat din faina de migdale, fara gluten, este mult mai usoara si mai sanatoasa decat varianta clasica si nu contine gluten.

Spre deosebire de blatul obisnuit cu faina alba si unt, aici vei folosi faina de midgale si amidonul de tapioca impreuna cu faina de cocos, si vei obtine un blat delicios, dar fara gluten si cu mult mai putini carbohidrati. Iar daca umplutura nu e chiar pe gustul tau, desi e greu de crezut acest lucru, o poti adapta ca sa satisfaca si cele mai pretentioase gusturi.

Pui la cuptor: ce ingrediente secrete foloseste celebrul chef Gordon Ramsay?

Ingrediente pentru tart quiche cu blat din faina de migdale fara gluten:

-230 gr de carne de porc bio;

-1/2 lingurita de patrunjel uscat;

-1/2 lingurita de amestec de condimente mediteraneene;

-1/4 lingurita de piper negru macinat;

-1/4 lingurita de fulgi de ardei iute;

-1 varf de lingurita de seminte de fenicul;

-1 varf de lingurita de paprika;

-1/2 lingurita de sare de mare;

-1/4 lingurita de ceapa granulata;

-5 oua mari;

-60 ml de lapte de cocos;

-1/4 lingurita de sare;

-130 gr de spanac, tocat mare;

-1 blat de prajitura, cu nivel redus de carbohidrati, la nivelul camerei.

Mod de preparare:
Pentru blat

Intr-un caston se combina 120 gr de faina de migdale, 65 gr de amidon de tapioca, 21 de grame de faina de cocos si sare de mare. Se adauga 50 de grame de unt rece, taiat in cubulete mici, si se framanta cu degetele pana cand se obtin bilute de aluat, de marimea pesmetului. Se adauga 1 galbenus de ou si 2 lingurite de apa foarte rece si se amesteca bine cu mainile pana cand se obtine o bila de aluat.

Pachetele cu sparanghel si branza brie

Aceasta se intinde in forma rotunda, se imbraca in folie alimentara si se pune la frigider timp de cel putin 2 ore. Ulterior, se scoate, se intinde pana cand ajunge la o grosime de 0,5 cm si apoi se intinde intr-o forma rotunda de tarta. Se inteapa pe  toata suprafata, din loc in loc, cu o furculita si apoi se introduce la cuptor pentru 15-17 minute la 180 de grade Celsius, dupa care este gata sa fie umpluta. 

Pentru umplutura

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amesteca carnea tocata de porc cu condimentele si ceapa granulata. Se pune o tigaie mare la foc mediu si se gateste carnea de porc pana cand isi pierde culoarea roz. Intr-un castron mare se amesteca impreuna ouale, laptele de cocos si sarea.

Se adauga spanacul si carnea de porc si se amesteca bine, pana cand se obtine un amestec omogen. Se toarna amestecul obtinut in interiorul blatului racit si se pune la cuptor pentru 20 de minute. Apoi, se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa timp de 18-20 de minute, pana cand ouale sunt gatite. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de 10 minute si apoi se poate consuma.

Foto: Shutterstock.com