Pui la cuptor: ce ingrediente secrete foloseste celebrul chef Gordon Ramsay?

1
De Ioana Marosan
4 apr. 2019

Puiul la cuptor recomandat de Gordon Ramsay iti aduce arome pe care nu le-ai mai experimentat pana acum.

Vrei sa gasesti o metoda simpla sa gatesti carnea de pui? Daca te-ai plictisit de aceleasi retete, trebuie sa gatesti puiul dupa aceasta reteta a celebrului chef Gordon Ramsay.

Carnea de pui poate sa fie fada, de aceea ingredientele cu care o combini pot sa-i confere multa aroma. De exemplu, una dintre cele mai bune legume pe care se bazeaza celebrul Gordon Ramsay atunci cand gateste pui este prazul. Acesta confera aroma, textura si o dulceata aparte preparatului final.

Pui la cuptor in stil italian

Ingrediente pentru pui la cuptor a la Gordon Ramsay:

Piept de pui, aripioare sau pulpe

1 lingura cu ulei de masline

1 capatana de usturoi taiata in jumatati

1 praz feliat mai mare

200 ml de vin alb sec

400 ml de supa de pui sau de legume

2 crengute de cimbru

2 conserve de boabe de fasole alba a cate 400 de grame

250 grame de frunze de spanac

Sare de mare

Piper negru

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si asezoneaza carnea cu sare si piper. Pune intr-o tava putin ulei si rumeneste putin carnea, intorcand-o pe toate partile.

Pune bucatile de pui cu pielea in sus, dupa care asaza in tava usturoiul, prazul si amesteca-le putin cu uleiul din tava.

Toarna peste ele vinul alb, lasa-l sa fiarba 2 minute, dupa care adauga supa de pui/legume. Foloseste o lingura de lemn ca sa razuiesti de la fundul tavii toate aromele rezultate in urma prajirii acestor ingrediente in uleiul de masline.

Lipie cu pui si avocado, o reteta sanatoasa pentru un pranz rapid la birou

Adauga apoi cimbrul, fasolea boabe si frunzele de spanac, amestecandu-le putin cu celelalte ingrediente. Asezoneaza totul cu sare si piper inainte de a introduce tava la cuptor pentru 35-40 de minute.

Scoate tava de la cuptor, lasa totul sa se odihneasca la temperatura camerei 5 minute, dupa care serveste preparatul delicios in boluri alaturi de orez sau quinoa.

Supa de taitei cu pui si susan la borcan

Foto: Shutterstock.com