Supa de taitei cu pui si susan la borcan

1
De Ioana Marosan
18 feb. 2019

Cu siguranta ca puiul si susanul reprezinta una dintre cele mai delicioase combinatii din bucataria asiatica. Cand ti-e pofta de ceva cald, incearca aceasta supa de taitei cu pui la borcan!

Supa de taietei cu pui si susan la borcan este un preparat plin de savoare care te va incalzi si te va face sa te simti fericita. Se prepara foarte usor, poti sa folosesti restul de carne de pui ramasa de la masa de pranz si cateva ingrediente simple, dar care vor da un gust excelent acestei supe.

Supa de pui cu avocado

Ingrediente pentru supa de taietei cu pui si susan la borcan:

-1 lingurita de amestec de condimente 5 spice;
-verdeturi proaspete – frunze de menta sau frunze de coriandru (poti folosi frunze de patrunjel daca nu-ti place sau nu gasesti coriandru);
-un praf de fulgi de ardei iute sau piper cayenne;
-1 catel de usturoi, tocat marunt;
-3 linguri de ghimbir razuit si stors bine pentru a obtine 1 ½ linguri de suc de ghimbir;
-1 lingura de pasta de tamarind;
– ¾ lingurite de ulei de seminte de susan prajit;
-2 cepe verzi, tocate;
-o mana de carne de pui gatita – poti folosi carnea din pulpa de pui ramasa de la pranz;
-o mana de frunze de spanac sau de varza rosie, razuita;
-o mana de ciuperci, taiate felii;
-1 dovlecel mic, razuit sau spiralat cu ajutorul unui peeler;
-1/2 lime, taiata felii.

Supa de pui cu cuscus – Cel mai bun remediu impotriva racelii

Mod de preparare:

Carnea de pui se pune pe fundul unui borcan de 1 litru, iar deasupra ei se asaza toate celelalte ingrediente. Le poti amesteca sau le poti pune pe rand ca sa obtii un aspect vizual deosebit.

Cand esti pregatita sa o mananci, tot ceea ce trebuie sa faci este sa torni deasupra 200 de ml de apa fierbinte sau cat este necesar ca sa se umple borcanul, sa astepti cateva minute, apoi sa amesteci bine ingredientele si sa o servesti.

Supa thailandeza cu taitei si lapte de cocos

Foto: Shutterstock.com