Reteta simpla de pui pe care Reese Witherspoon o face cu ce are prin frigider – e usor de adaptat

1
De Maria Constantin
5 mart. 2024

Vrei sa prepari o cina rapida si n-ai nicio idee? Reese Witherspoon are si ea aceasta problema. Din fericire, o prietena i-a oferit o solutie grozava. Si delicioasa!

Cand nu stie ce sa gateasca repede, Reese Witherspoon apeleaza la prietena sa, Amanda Frederickson, proprietara de restaurant si autoare de carti de gastronomie. Aceasta a invatat-o recent cum sa pregateasca usor o reteta folosind doar ceea ce gaseste in frigider.

Cum actrita tocmai fusese plecata din oras pentru doua zile si nu facuse cumparaturi, rezultatul este si mai impresionat, noteaza Eating Well. Witherspoon si Frederickson au pregatit un pui in vin delicios si au prezentat toata „operatiunea” pe Instagram.

Iata ce au ales cele doua din frigiderul vedetei:

– o portocala;
– fasole verde;
– pui;
– orez fiert;
– verdeata;
– suc de portocale;
– usturoi;
– sos de soia.

La toate acestea, au adaugat si niste vin alb de baut.

Pentru a pregati sosul, Witherspoon a stors portocala si a turnat sucul intr-o cana. A adaugat o jumatate de ceasca de miere, doua linguri de sos de soia si putin otet de orez. Apoi a turnat lichidul intr-un bol si a amestecat.

Reese Witherspoon a declansat dezbateri aprinse pe TikTok: Actrita si-a facut un desert din zapada

Frederickson a presarat amidon de porumb peste pui. Ea recomanda amidonul de porumb pentru ca ii da „o crusta crocanta la exterior”. In timp ce puiul se rumeneste intr-o tigaie cu ulei, se pune sosul intr-o tigaie incinsa si se amesteca pana scade. Cand e gata, sosul se toarna peste puiul gatit crocant si se amesteca bucatile in sos pana se imbraca complet.

Frederickson si Witherspoon au pus puiul portocaliu peste orezul alb incalzit, cu fasolea verde condimentata. Desi nu au mentionat cum au asezonat fasolea verde, se pare ca aceasta a fost pregatita cu pesmet de parmezan si usturoi, dar si in combinatie cu lamaie si marar ar fi o potrivire gustoasa.

La final, ele au ornat farfuriile cu verdeturi proaspete inainte de a manca.

„Este foarte bun”, a spus incantata Witherspoon, intreband daca nu cumva amandoua ar trebui sa lanseze un show de gatit care sa se intituleze „Ce-i in frigider, cu Amanda and Reese!”.

Foto: Instagram/@reesewitherspoon