Aceasta planta stimuleaza organismul sa arda mai multe grasimi

1
De Maria Constantin
6 dec. 2019

Apreciat pentru utilizarile sale medicale, ginsengul e un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. Un nou studiu arata cum te ajuta aceasta planta sa slabesti.

Un studiu recent, publicat in jurnalul medical Gut, a descoperit ca ginsengul are un efect pozitiv asupra florei intestinale si, implicit, asupra procesului de slabire.

Cercetatorii au vrut sa afle cum functioneaza exact acest mecanism si au ajuns la concluzia ca ginsengul poate stimula anumite bacterii, iar acestea, la randul lor, schimba felul in care organismul arde grasimea. Ei au observat ca flora intestinala influentata de ginseng joaca un rol important in metabolism, ceea ce deschide calea pentru dezvoltarea unor produse pentru slabit.

Autorii studiului cred ca exista posibilitatea crearii unor probiotice cu ginseng cu efecte benefice pentru controlul greutatii.

Ginsengul a mai fost asociat cu pierderea in greutate, dar depistarea modului in care apare acest efect poate ajuta la combaterea obezitatii, noteaza Mind Body Green. Este prima dovada ca bacteriile activate de extractele din ginseng pot manipula modul in care organismul arde grasimea.

12 alimente sanatoase pentru slabit – Au sub 50 de calorii!

Oamenii de stiinta vor continua sa exploreze modurile in care poate fi folosit ginsengul in sprijinul persoanelor supraponderale si obeze. In prezent, obezitatea provoaca unele dintre cele mai mari riscuri pentru sanatate in Statele Unite, precum infarctul, diabetul de tip 2 si cateva tipuri de cancer.

Considerat mult timp un remediu eficient in tratarea tuturor bolilor, ginsengul are un potential terapeutic inegalabil. Pe langa arderea grasimii, aceasta planta ofera si alte beneficii: este un calmant pentru durerile menstruale, reducand nivelurile hormonului de stres, cortizolul. In plus, este un energizant natural, imbunatatind randamentul fizic si mental, stimuleaza memoria, faciliteaza circulatia sangelui si intareste imunitatea.

Foto: Getty Images.