Cum te poate ajuta acupunctura sa ai o viata sexuala implinita – sfaturi de la un specialist

1
De Maria Constantin
4 apr. 2022

Uneori e complicat sa gasesti momentul sau contextul potrivit pentru sex. Daca absenta sexului are cauze mai profunde decat lipsa timpului, exista metode care iti pot fi de ajutor. Si sunt sanse mari ca una sa-ti fi ramas straina: acupunctura.

Sunt multe cauze care pot duce la pierderea poftei de sex, este de parere Sian James, experta in acupunctura. „Este ceva foarte comun, in special pentru persoanele de 35 de ani si peste”, a spus ea pentru Mind Body Green.

Pe langa subtierea parului, schimbarile in organism provocate de menstruatie si lipsa de energie, James spune ca femeile care se simt epuizate pot avea un libidou scazut.

In cazul barbatilor, lipsa de energie si sedentarismul pot duce la scaderea dorintei sexuale.

Ce beneficii are acupunctura

„Acupunctura este o practica medicala alternativa care foloseste teoria medicinei traditionale chineze pentru a intelege sanatatea si corpul uman”, explica James.

Obiectivul principal al acupuncturii este sa-i ofere echilibru organismului si, in functie de problemele de sanatate, poate imbuntatati functia digestiva, cardiovasculara, hormonala si, desigur, sexuala.

Pentru imbunatatirea vietii sexuale, James se concentreaza atat pe cauza lipsei dorintei, cat si pe modul de manifestare al acestei probleme. „Daca cineva este stresat, obosit sau nevos, de obicei nu are o activitate sexuala optima”, explica ea.

Acupunctura imbunatateste sanatatea creierului. 5 beneficii pe care nu le stiai

„Trebuie sa te afli intr-o stare de echilibru si de relaxare ca sa-ti imbuntatesti sanatatea sexuala”, subliniaza experta. Iar aici intervin efectele de echilibrare a energiei pe care le furnizeaza acupunctura: „Prin echilibrarea hormonilor, scaderea stresului si reglarea sistemului nervos, acupunctura reduce reactia la stres aorganismului.”

Intrucat lipsa de somn este una dintre cele mai comune cauze ale lipsei dorintei sexuale, acupunctura poate fi folosita pentru imbuntatatirea calitatii somnului si cresterea nivelului de energie.

Cum actioneaza acupunctura

Cand lucreaza cu pacienti care se confrunta cu probleme sexuale, James vizeaza prin acupunctura rinichii, ficatul si inima. „In acupunctura, inima este legata de emotii, rinichiul e asociat cu hormonii si sanatatea glandelor suprarenale, iar ficatul regleaza sistemul nervos”, explica Sian James.

Pentru a simti schimbarile pe care le produce acupunctura, specialista recomanda o sedinta saptamanala, timp de patru-sase saptamani.

Pe langa sedintele de acupunctura, James sugereaza folosirea unor instrumente de control al stresului, exercitii fixice, o dieta echilibrata si odihna.

Conteaza enorm, desigur, si sa ai un partener intelegator, dar si autoacceptarea. De asemenea, o imagine pozitiva asupra propriului corp iti da incredere in tine, spune experta.

Foto: depositphotos.com