Dureri de cap pe care nu trebuie sa le ignori niciodata. Ce se ascunde in spatele lor si cum se trateaza?

1
De Cristina Tudor
6 apr. 2021

Cand vorbim despre neplaceri la care ne supune partea cea mai de sus a corpului nostru vorbim de dureri de cap ce reprezinta o componenta normala a vietii noastre, dar si despre acele dureri de cap pe care nu trebuie sa le ignori niciodata.

Orice medic ai intreba, iti va raspunde ca pe fiecare dintre noi ne doare capul la un moment dat, iar asta e normal. Chiar si migrenele sunt prevalente in randul populatiei generale. Un studiu arata ca in 1 din 4 gospodarii din America exista cel putin un membru care se confrunta periodic cu migrenele, clasand aceasta conditie pe locul 3 in randul celor mai raspandite boli din lume.

Oamenii care sufera in mod regulat de dureri de cap si migrene, dar aceste episoade nu ridica probleme exagerate, de obicei nu au de ce sa se ingrijoreze, a declarat Stephen Silberstein, profesor si director al Centrului Jefferson Headache din Philadelphia.

Situatia se schimba atunci cand vorbim despre acele dureri de cap pe care nu trebuie sa le ignori niciodata.

„Daca durerea de cap se simte diferit decat de obicei sau daca este prima data cand ai acest tip de durere de cap, atunci este important sa te uiti mai atent la ce se intampla”, a declarat Silberstein pentru HuffPost.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.