5 lucruri care se intampla cand mananci mai multe legume pentru o saptamana

1
De Irina Constantin
8 iun. 2021

Toata lumea din jur te sfatuieste sa mananci mai multe legume. Dar ce se intampla atunci cand chiar faci acest lucru pentru o saptamana?

Probabil te astepti la efecte spectaculoase. Pana la urma, beneficiile legumelor sunt arhicunoscute si putem fi cu totii de acord ca o dieta bazata pe cat mai multe alimente proaspete ne poate face mai sanatosi.

Cu toate acestea, daca vei manca mai multe legume timp de sapte zile consecutive, organismul tau nu se va schimba dramatic. In schimb, vei observa alte 5 lucruri care, impreuna, te vor duce mai aproape de un stil de viata sanatos. Sau, cel putin, te vor ajuta sa il implementezi cu mai multa lejeritate!

Beneficiile legumelor: 5 lucruri care se intampla daca le consumi mai des

1. Vei avea o digestie mai buna

In primul rand, trebuie sa stii ca majoritatea legumelor sunt pline de fibre. Acest lucru inseamna ca tranzitul tau intestinal va fi mai usor si mai echilibrat, iar digestia va deveni mult mai sanatoasa, chiar si dupa cateva zile de consumat mai multe legume.

Asadar, daca pana acum te confruntai cu balonarea frecventa sau constipatia recurenta, s-ar putea sa rezolvi rapid aceste probleme, intr-o saptamana.

2. Vei avea mai multa energie pe parcursul zilei

Cel mai probabil, cand vei integra mai multe legume in alimentatia ta, vei reduce din celelalte lucruri pe care le mancai pana ajungeai la satietate. Astfel, vei consuma mai putin gluten, mai putine zaharuri si, per total, corpul tau va avea un nivel mai mare de energie, pe tot parcursul zilei. Vei simti diferenta destul de repede!

3. Vei gasi combinatii noi si interesante de alimente

Poate ca, pana acum, obisnuiai sa consumi aproximativ aceleasi alimente, saptamana de saptamana. Te bazai pe aceleasi combinatii facile atunci cand gateai si cumparai mereu aceleasi ingrediente cheie.

Odata ce vei incerca in mod activ sa mananci mai multe legume, vei observa ca trebuie sa faci loc unor combinatii noi, pe care probabil nu le-ai mai incercat pana atunci. Multe dintre ele vor ramane in meniul tau permanent, ceea ce iti va aduce doar avantaje pe termen lung!

4. Vei risipi mai putina mancare

De cate ori cumperi legume proaspete si frunze verzi, apoi uiti de ele in frigider? Daca nu sunt consumate in primele cateva zile, acestea se vor strica si vei fi nevoita sa le arunci la cosul de gunoi.

Ei, bine, cand mananci mai multe legume, vei gasi zilnic ocazii de a le include in farfuria ta. Prin urmare, risipa alimentara se va diminua semnificativ la tine acasa!

5. Te vei satura mai repede, cu mai putina mancare

Legumele sunt extrem de satioase, dat fiind volumul lor mare. De exemplu, o garnitura mare de broccoli langa un file de somon va fi mai mult decat suficienta. In plus, daca vei consuma legumele in paste, in orez sau pe pizza, vei putea manca mai putin per total, scazand cantiatea de fainoase si consumand mai multe fibre si vitamine sanatoase.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile legumelor. Odata ce vei reusi sa le integrezi mai des in dieta ta, probabil ca vei observa si scaderi in greutate, daca iti doresti acest lucru, precum si piele, unghii si par mai sanatoase si mai puternice.

Foto: Unsplash.com.