Fa lucrurile sa dureze, cu buget redus

1
De Cristina Tudor
27 oct. 2022

Aparatele electrocasnice reprezinta aproximativ 30% din consumul global de energie, iar utilizarea produselor casnice genereaza aproximativ 85% din emisiile totale de CO2 ale lantului valoric.

Si, desi atunci cand vrem sa economisim resurse precum energie electrica sau apa, tendinta noastra este de a reduce frecventa utilizarii produselor electrocasnice, de fapt, este important sa alegem inca din momentul achizitiei, produse care sunt construite pe principii de eficienta energetica si de resurse. Astazi, de Ziua Sustenabilitatii, Electrolux propune o serie de solutii prin care fiecare consumator poate avea, prin produsele electrocasnice alese, performanta in ingrijirea casei si a hainelor, cu costuri reduse si, in acelasi timp, un impact negativ redus asupra mediului.

30 este noul 40

Una dintre prioritatile cheie de sustenabilitate ale Electrolux este protejarea hainelor pentru a rezista de doua ori mai mult, dar cu jumatate din impactul asupra mediului. De aceea, compania este un promotor al optiunii de spalare la o temperatura de 30 de gradein loc de 40 de grade, prin care putem economisi cu pana la 30% energie, echivalentul a 27,2 kg CO2 pe aparat electrocasnic pe an.

Inclusiv tipul de detergent utilizat poate face o diferenta cuantificabila in ceea ce priveste impactul asupra mediului. Inlocuirea detergentului pudra cu detergent lichid, la utilizarea unui ciclu de spalare la 30 de grade ar duce la economisirea a 50kg de CO2 echivalent per aparat electrocasnic pe an.

Aburul reduce costurile

De cele mai multe ori, hainele noastre nu au nevoie de un ciclu complet de spalare, ci de o reimprospatare. De aceea, masinile de spalat Electrolux din gama PerfectCare sunt prevazute cu un program care foloseste aburul pentru reimprospatarea hainelor, dar si netezirea cutelor. Impactul se vede atat in reducerea consumului de apa cu pana la 40 de litri la fiecare ciclu de spalare, dar si in randul consumului de energie electrica, cu atat mai mult cu cat datorita aburului nu este necesar ca anumite articole vestimentare sa mai fie calcate.

Economiseste energie electrica

Uscatoarele de rufe sunt din ce in ce mai apreciate de consumatori datorita ajutorului pe care il ofera in gospodarie: economisim timp in ingrijirea hainelor si spatiu. Datorita progreselor tehnologice inregistrate de Electrolux, uscatoarele de rufe din gama sa au performante notabile si la nivelul eficientei energetice. De exemplu, prin sistemul GentleCare hainele se usuca la o temperatura redusa aproape la jumatate fata de uscatoarele conventionale, pentru ca resursele energetice sa nu fie folosite inutil.De asemenea, Electrolux a investit in tehnologii durabilesiprograme speciale, precum Asternuturi XL si Mixt XL, care pot usca eficient o incarcatura mai mare fara a fi necesare mai multe cicluri, economisind timp si energie electrica.

In plus, in 2021, Electrolux a lansat un produs inovator – frigiderul cu inverter, NutriFresh – ce mentine temperatura stabila, reduce pierderile de apa si asigura o umiditate mai ridicata pentru a mentine alimentele proaspete mai mult timp, folosind cu o treime mai putina energie decat alte frigidere de pe piata.

Economiseste apa

Gama Electrolux de masini de spalat vase te indruma sa optezi pentru programe de spalare adecvate si eficiente in ceea ce priveste consumul de resurse. De exemplu, cu ajutorul functiei QuickSelect, vasele sunt spalate si uscate cu cele mai mici consumuri de apa si energie, iar prin sistemul AirDry, economisesti energie folosind fluxul natural de aer, in timp ce vasele se usuca impecabil.Un alt exemplu este sistemul ingenios de separatoare al masinii de spalat vase, MaxiFlex, prin care poti personaliza sertarele, astfel incat sa ii maximizezi capacitatea, reducand consumul de apa, prin mai putine sesiuni de spalare.

Mai multe despre strategia de sustenabilitate Electrolux aici.

Foto: PR