Incerci sa-ti construiesti obiceiuri prietenoase cu planeta? Incepe cu aceste 4 lucruri simple

1
De Cosmescu Elisabeta
9 mai 2022

Ai grija de sanatatea ta si faci tot ce iti sta in putinta pentru a avea o viata cat mai buna. Totodata, ai inteles ca bunastarea ta depinde, intr-o mare parte, si de echilibrul mediului inconjurator. Incepe cu aceste 4 obiceiuri simple, dar de impact si continua sa gandesti pozitiv! Si tu poti contribui la o lume mai buna!

Frecventa redusa a obiceiuilor ecologice sau chiar lipsa lor declanseaza schimbari de mediu complet nefavorabile. Poluarea aerului, apei si a solului, schimbarile climatice, pierderea unor habitate si specii de animale, dar si distrugerea stratului de ozon sunt doar cateva dintre repercusiunile anuale nefaste care, din fericire, pot fi minimizate cu ajutorul unor obiceiuri simple si extrem de benefice. Iata 4 metode care sprijina regenerarea resurselor, previn poluarea si totodata, te ajuta la economisirea banilor. Tu ce motive ai sa nu le pui in practica?

Opteaza pentru o ingrijire sustenabila

Oricine a incercat la un moment dat o rutina skincare compusa din produse cu ingrediente naturale provenite din surse certificate, 99% vegane s-a putut convinge de efectele ei benefice si durabile. De pilda, formulele Garnier sunt bine tolerate de organism si usor de aplicat si, mai presus de toate, sunt concepute intr-un mod cat mai prietenos natura. Mai mult, optand pentru ele vei contribui in mod activ la procesul global de incetare a practicilor cruelty-free si la misiunea Green Beauty lansata in 2020 pentru un viitor mai sustenabil al planetei. Aceasta din urma militeaza pentru cinci domenii de progres precum: ambalaje si formule eco-friendly, fabrici si aprovizionare sustenabile si o planeta mult mai verde. Si inca ceva foarte important de mentionat e ca fiecare ambalaj este marcat cu logoul programului Leaping Bunny al organizatiei Cruelty Free International, semn ca produsele n-au fost testate pe animale.

Eco Provocarea, fapte bune pentru un viitor mai sustenabil

Garnier Romania s-a implicat pe plan local, alaturi de Asociatia Viitor Plus, in proiectul educational Eco Provocarea (un program extracurricular de protectie a mediului si dezvoltare personala). Aici, elevi si profesori au participat la o serie de activitati practice si educative de reciclare, igienizare, plantare, targuri de economie circulara, dar si sesiuni nonformale educationale pentru mediu (ateliere, campanii de constientizare, webinarii de instruire). Totodata, pe durata campaniei desfasurata intre 1 februarie si 31 martie 2022, la achizitionarea oricarui produs Garnier semnalizat in campanie, L’Oréal Romania a oferit spre sponsorizare catre Asociatia Viitor Plus un procent din vanzare in vederea premierii celor mai activi tineri voluntari pentru mediu, desemnati castigatori in urma unor competitii educationale privind sustenabilitatea.

O planeta mai frumoasa cu produse eco-friendly

Acum ca stii despre toate acestea si ai idee ce poti sa alegi cu incredere, reimprospateaza-ti trusa de beauty in aceasta primavara cu macar doua produse prietenoase cu planeta. Opteaza pentru Apa Micelara Hyaluronic Aloe Garnier. Formula ei inovativa elimina impuritatile si hidrateaza pielea excelent gratie agentilor invizibili de curatare care atrag machiajul, reziduurile de pe ten, dar si urmele de poluare ca un magnet, curatand eficient fara frecare. De asemenea, o alegere inspirata in sezonul cald este si sprayul pentru piele sensibila cu SPF50+ Ambre Solaire Sensitive Advanced ce ofera protectie foarte ridicata impotriva radiatiilor UVA + UVB + UVA lungi datorita Tehnologiei Netlock. Formula este potrivita atat pentru fata, cat si pentru corp, avand o textura non-grasa si nelipicioasa, fara parfum. Atat ambalajele, cat si formulele lor sunt prietenoase cu pielea ta, dar si cu planeta, iar pretul lor e de-a dreptul accesibil!

Conteaza pe moda durabila din materiale reciclate

Daca iubesti hainele si esti tot timpul cu ochii pe tendinte, ia in calcul moda sustenabila. La ora actuala, foarte multe branduri isi concep colectiile intr-o maniera eco-friendly, asa ca iti va fi usor sa-ti gasesti outifiturile preferate. Mai mult decat atat, materialele acestor haine sunt realizate din fibre reciclate si colorate cu ajutorul unor pigmenti naturali care nu afecteaza mediul inconjurator.

5 lucruri pe care le folosesti fara sa stii ca distrug planeta

Evita risipa alimentara

Poti preveni risipa alimentara, una dintre cele mai frecvente provocari ale vietii moderne, cu ajutorul unor solutii simple si usor de pus in aplicare. Inainte sa pleci la cumparaturi fa-ti o lista si planifica-ti bugetul. Astfel vei evita sa iei produse de care nu ai neaparat nevoie. Peste zile, daca totusi iti raman in frigider mai multe alimente pe care nu vrei sa le mai consumi, pune-le la congelator sau prepara-le astfel incat sa le prelungesti intrebuintarea. De exemplu, din rosii poti face o pasta de tomate delicioasa, iar din fructele prea coapte, o dulceata numai buna de savurat la micul dejun.

Colecteaza si recicleaza responsabil deseurile

Reciclarea, unul dintre cele mai ecologice obiceiuri, presupune colectarea deseurilor din casele noastre si predarea lor la un centru de reciclare sau la pubelele speciale din cartier. Reciclarea ajuta la reducerea consumului de energie, diminueaza nevoia de productie a noi materii prime si, nu il ultimul rand, previne poluarea mediului inconjurator.

Reguli pentru o reciclare corecta

  • Ofera spre colectare doar obiecte curatate in prealabil. Unele urme de alimente perisabile pot pericilita procesul de reciclate prin contaminarea cu diversi microbi sau baterii;
  • Verifica fiecare obiect sa fie uscat inainte de a-l da la centrele de reciclare. De exemplu, hartia imbibata cu resturi menajere sau umezita cu apa nu poate fi refolosita;
  • Inainte sa reciclezi un ambalaj de carton verifica daca acesta nu contine etichete realizate din alte materiale (acestea trebuie dezlipite si reciclate selectiv).

Foto: PR