AMALIN by Andreea Raicu si DRESSINGZ isi unesc fortele pentru sustenabilitate in fashion

1
De Cristina Tudor
27 ian. 2023

Industria modei este una dintre cele mai mari din lume si reprezinta aproximativ 2% din Produsul Intern Brut (PIB) global.

Din pacate, este, de asemenea, unul dintre cei mai mari poluatori din lume, al doilea dupa industria petroliera. Potrivit Programului Natiunilor Unite pentru Mediu, industria modei genereaza in jur de 10% din productia globala de dioxid de carbon, adica mai mult decat zborurile internationale si transportul maritim la un loc. De asemenea, productia de imbracaminte este a doua industrie consumatoare de apa din lume – anual foloseste aproape 79 de miliarde de metri cubi de apa.

Studiile arata faptul ca odata cu aparitia fast fashion, la nivel global, se cumpara aproximativ 80 de miliarde de piese de imbracaminte noi in fiecare an, adica cu 400% mai mult decat in urma cu doar doua decenii. Pradoxal, cu cat ne place mai mult sa cumparam, cu atat mai putin se pare ca ne place sa le purtam, iar cercetatorii au aratat faptul ca un cumparator obisnuit poarta doar 70% din ceea ce are in garderoba, iar in unele tari 85% dintre hainele cumparate ajung la groapa de gunoi.

DRESSINGZ a aparut din grija pentru planeta si dragoste pentru fashion. Platforma online care si-a propus sa creeze o comunitate de iubitori de moda sustenabila, isi continua misiunea si semneaza un parteneriat de circularitate cu AMALIN by Andreea Raicu – brandul premium dedicat femeii moderne, sensibile, care apreciaza calitatea si durabilitatea.

Prin intermediul acestui parteneriat, cele doua branduri propun un refresh sustenabil al garderobei, la baza caruia sta circularitatea, inteligenta financiara si contributia la sanatatea planetei.
Astfel, posesorii de articole de imbracaminte AMALIN by Andreea Raicu sunt incurajati sa isi incarce pe platforma DRESSINGZ produsele pe care nu le mai poarta. Odata cu incarcarea produsului, ei vor primi un voucher de discount 10% pentru urmatoarea achizitie din showroom-ul AMALIN sau din magazinul online shop.andreearaicu.ro

Sunt trei pasi simpli de urmat:

1. Accesati dressingz.com si creati cont de membru
2.Listati articole AMALIN by Andreea Raicu pe care nu le mai purtati
3. Primiti prin email voucherul de 10% discount pentru urmatoarea achizitie din magazinele AMALIN.

“DRESSINGZisi continua misiunea de a aduce in comunitate cat mai multi playeri, pentru ca circularitatea in moda sa devina un modus operandi, atat pentru consumatori, cat si pentru retailerii de fashion. Suntem aici pentru a oferi mediul potrivit in care utilizatorii sa se bucure de cele mai interesante produse pre-owned de calitate, verificate,si de cele mai atractive preturi pentru astfel de produse premium. Suntem incantati ca am gasit in AMA-LIN by Andreea Raicu un partener care impartaseste aceleasi valori si ca sprijinim impreuna circularitatea in moda, ca o solutie esentiala pentru un viitor sustenabil. Ne straduim sa oferim clientilor si partenerilor nostri cat mai multe motive de satisfactie, pentru ca au ales moda circulara si platforma DRESSINGZ. Am implementat astfel de parteneriate cu mai multe branduri importante de fashion si vom continua sa oferim aceasta oportunitate si altor retaileri pentru care sustenabilitatea conteaza” – a declarat Romina Tazlaoanu, co-fondator DRESSINGZ.

“Atunci cand am creat AMALIN, am vrut sa redefinim conceptul de exclusivitate punand accentul pe productie in editie limitata din ratiuni de shopping sustenabil si constient. Femeia care cumparaAMALINisi cunoaste foarte bine stilul si cauta piese-semnatura, timeless, pe care sa nu se vada nevoita sa le recicleze dupa un sezon, in goana dupa tendinte care dispar mai repede decat au aparut. Tocmai de aceea colaborarea cu DRESSINGZ a venit natural si organic. Ne dorim sa recompensam fiecare gest care prelungeste viata produselor noastre si ne bucuram sa vedem ca piata pentru produse pre-loved este in continua crestere.” – a transmis Andreea Raicu.

DRESSINGZ colaboreaza si cu alte branduri renumite, precum Sarto, Alina Cernatescu, Murmur, Depot96, Atu Body Couture sau Glow 2 Go. Pe pagina dedicata parteneriate-lor de pe platforma, utilizatorii vor regasi toate beneficiile si ofertele menite sa ii incurajeze sa isi remodeleze obiceiul de consum si, finalmente, sa contribuie la diminuarea impactului unei industrii poluante precum moda.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:
Simona Manea | 0758 90 55 55 | dressingz@dressingz.com

Foto: Alex Rosieanu