O tehnica inedita de prindere

Daca ai un par lung si bogat, asa cum il are Clara, invitata acestei Lectii, scurteaza-ti parul lung fara sa te tunzi folosind o tehnica de coafare simpla si de efect. 

Razvan Dobrescu ne-a demonstrat cum putem modela parul, de la lung la mediu, si a recurs la un procedeu original de prindere a acestuia, astfel incat suvitele au fost coafate intr-un mod imprevizibil,  altfel decat o coada sau un coc. Este un stil comod si este potrivit unui machiaj senzual, compus din tus de ochi negru, trasat cat mai exuberant, sprancene conturate, pleoape lucioase, transparente si un ten tranlsucid. Singurul detaliu care necesita rabdare este rasucirea suvitelor, iar daca ai un par foarte bogat, tehnica poate dura ceva, dar noi spunem ca merita! Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine coafura Clarei:

1. Aplica putin ulei de par hidratant in palme si distribuie-l pe lungime si, in special, pe varfuri. Strange temporar parul calotei in varful capului si incepe sa stilizezi parul ramas, incepand din dreptul unei urechi.

2. Separa cate o suvita subtire spre medie, rasuceste-o, textureaz-o prin masaj si indoaie-o, fixand-o cu agrafe. Aplica imediat un jet de spray fixativ  si continua, lucrand suvita cu suvita, pana cand termini de modelat tot parul. Vei obtine o bordura a parului care va incadra fata cu bucle lejere, feminine.

3. Desprinde calota si lucreaza ca pana acum. Separa suvite si modeleaza-le in acelasi mod: rasuceste, texturizeaza, indoaie, sprayeaza si fixeaza. Razvan recomanda sa prinzi aceste suvite ale zonei centrale intr-o aparenta dezordine. Poti manera suvitele, dupa bunul plac, in functie de ce contur doresti, cursive sau relaxat.

Este un procedeu simplu de aranjare a parului lung, fara perii, fara aparate electrice, doar cu agrafe si fixativ. Poti transforma parul lung fara sa te tunzi intr-unul mediu, bogat si ondulat, in maxim 15 minute!

Cititoare-invitata: Clara Alexandra Popa

Text: Cristina Tomas