5 pasi esentiali

Pentru ca cearcanele sunt o problema cu care multe dintre noi se confrunta iar iarna, cand nu mai suntem bronzate, cearcanele sunt mai evidente, va reamintim cum sa le camuflati cat mai repede si eficient. Ne ajuta cu sfaturi make-up artistul Miki Puran.

Este esential ca fata sa fie curatata, chiar daca nu porti machiaj. Rolul demachierii este acela de a pregati tenul pentru tonifiere si, ulterior, pentru machiaj. Zona din jurul ochilor poate fi tonifiata prin miscari lejere de masaj, din interior catre exterior. In cazul in care cearcanele sunt proeminente, masajul zonei poate fi imbunatatit cu ajutorul unui cub de gheata infasurat intr-un servetel. Trei minute sunt suficiente pentru un masaj generos, fie cu gheata, fie fara.

 Pasi importanti:

1. Dupa curatare si tonifiere, aplica un hidratant lejer in jurul ochilor si lasa-l sa fie absorbit de piele pret de trei-patru minute;

2. Cand iti alegi nuanta anticearcanului, tine cont de faptul ca aceasta trebuie sa fie cu un ton mai deschisa decat cea a fondului de ten. Acest lucru va creea impresia de luminozitate in jurul ochilor. Daca ai o piele grasa, opteaza pentru texturi pudrate pentru ca cele lichide vor fi absorbite de sebumul generat de piele in timpul zilei.

3. Nu folosi anticearcanul in exces pentru ca vei incarca inutil zona cu fard, fara a rezolva problema. Miki ne recomanda aplicarea anticearcanului cu buretelul, nu cu degetele, pentru ca acestea pot trasfera un surplus de grasime.

4. Aplicarea anticearcanului se face pe toata zona din jurul ochilor, atat sub ochi, cat si pe pleoapa superioara;

5. Ca un ultim pas, dar foarte important in special pentru cearcanele proeminente, aplica o pudra mata, in aceeasi nuanta. Aceasta va stopa migrarea anticearcanului si ii va spori rezistenta.

La final, aplica fondul de ten pe intreaga fata.

Text: Alice Bursuc

Model: Ingrid Ispas/ Allure Management