Trucuri de aplicare

Multe dintre noi ne dorim sa folosim tusul de ochi, dar putine femei stiu sa-l foloseasca cu maiestrie. Probabil retusul, in cazul unei linii gresite, creeaza dureri de cap, dar sa stii ca este mai simplu decat iti imaginezi. Chiar daca mana deraiaza de pe traiectoria pe care ti-ai propus-o, poti sterge linia incorecta cu un betisor cu bumbac imbibat in demachiant si apoi orice dara poate fi camuflata cu corector sau fond de ten. Ar fi pacat sa nu experimentam valorile tusului; se poarta foarte mult! Nu stiu daca ai observat, dar chiar si la Premiile Globurile de Aur multe vedete au purtat tus. Asadar, daca te hotarasti sa il porti, fii atenta la tipsurile de aplicare pe care ni le explica Miki. Iata cum poti obtine acest machiaj:

1. Hidrateaza tenul si asteapta cateva minute, pana cand crema este absorbita. Continua apoi cu fond de ten si pudra, aplicata moderat.

2. Incepe machiajul ochilor prin aplicarea unui fard pe toata suprafata pleoapei si poti folosi nuante discrete si naturale, precum roz diafan sau bej perlat. Miki a optat pentru un fard roz pe care l-a distribuit cu ajutorul unei pensule. Pentru ca privirea sa fie cat mai intensa, nu trebuie sa uiti de conturarea sprancenelor. Scoate-le in evidenta, definindu-le cu un fard! Incepe sa aplici eyeliner-ul cu ajutorul unei pensule speciale, subtiri. Aplica o linie de tus pe pleoapele superioare, incepand de la nas, catre exteriorul ochiului. Miki prefera sa umezeasca pensula inainte de aplicare sau sa amestece un fard de ochi cu putina apa pentru a-si crea singura un tus consistent.

3. Imediat ce ai terminat de trasat tusul, stai putin cu ochii inchisi pentru a-i permite acestuia sa se usuce, fara a lasa urme pe pleoape. Nu uita sa aplici mascara si fard de obraz, in special pe varful pometilor. Pentru buze, alege un gloss natural sau un ruj bej mat.

Text: Alice Bursuc

Model: Madalina Pica/ Allure Management