Daca nu te tenteaza formele clasice de meditatie poti incerca niste exercitii de mindfulness care nu dureaza mai mult de 60 de secunde si vor avea efecte incredibile daca le repeti in fiecare zi. Doctorul Alice Boyes, autoarea cartii The Anxiety Toolkit le-a recomandat pe psychologytoday.com!

Iti recomandam sa incerci aceste exercitii de mindfulness care dureaza sub un minut.

Exercitii de mindfulness – Concentreaza-te pe o actiune careia nu-i dadeai importanta

Alege o actiune pe care o faci in fiecare zi fara sa te gandesti la ea si incearca s-o faci constient. Poate fi de exemplu momentul in care impaturesti ziarul pe care tocmai l-ai rasfoit.

Exercitii de mindfulness – Ofera-i creierului tau o pauza

Doctorul Alice Boyes sustine ca ea prefera sa-si foloseasca cele 5 minute dintre intalnirile cu pacientii ei uitandu-se pe geam. Ea observa cu atentie frunzele copacilor de peste drum si sustine ca ar trebui sa folosesti exercitii de mindfulness si ca sa dai mintii tale un moment de respiro in loc sa ocupi cu cate o sarcina fiecare moment in care nu ai ceva concret de facut.

Exercitii de mindfulness – Scaneaza-ti corpul!

Analizeaza fiecare particica a corpului tau de la cap pana-n varful degetelor cautand ori senzatie de disconfort sau tensiune. Incearca sa calmezi mental aceste senzatii de disconfort. Iar apoi, scaneaza-ti corpul cautand senzatii de confort, de relaxare.

Exercitii de mindfulness – Doua “guri” bine analizate

In loc sa faci efortul de a manca constient o masa, incearca sa gusti cu atentie macar primele doua guri dintr-o masa principala sau o gustare. Fii atenta la intreaga experienta senzoriala – la textura alimentelor, la gustul lor, la miros, la felul in care arata si la sunetul pe care-l faci cand le mesteci. Nu trebuie sa savurezi propriu-zis acest moment ci doar sa fii foarte atenta la toata experienta intr-un sens mai mult senzorial decat pur evaluativ.

Descopera si alte exercitii de mindfulness la conferinta de pe 22 iunie unde Andreea Raicu va asteapta impreuna cu Avisek Majumdar, profesor de yoga si meditatie venit tocmai din India. Mai multe detalii pe shop.andreearaicu.ro!

Foto: Thinkstock