beneficiile ceaiului femeie

Te trezesti. Esti obosita si nu te gandesti decat la o ceasca mare de cafea. Nu poti sa-ti incepi ziua altfel. Totusi, stii ca nu este una dintre cele mai sanatoase bauturi… Avem o intrebare: te-ai gandit vreodata sa bei ceai in loc de cafea dimineata? Poate te convingem sa o faci! Iata care sunt beneficiile ceaiului.

Pentru unele dintre noi, cafeaua este un viciu necesar. Alunga oboseala, durerile de cap si starile de moleseala. Este nevoie de aproximativ 10 minute pentru ca organismul tau sa simta efectele cafeinei, spune doctor Laura Klein, profesor care a studiat sanatatea biocomportamentala in SUA, potrivit menshealth.com. Insa poti apela si la ceai. Iata care sunt beneficiile ceaiului.

Cafeina elibereaza anumiti hormoni care te mentin activa, iti cresc ritmul cardiac și tensiunea arteriala. Cafeaua este deseori prima alegere cand vine vorba de o bautura calda. Pana la urma, nu e rau sa iesi, din cand in cand, la o cafea in oras. Dar ceaiul a fost un inlocuitor pentru aceasta bautura de secole intregi. Si nu degeaba.

Ceaiul este facut dintr-o planta care se numeste Camellia sinensis, potrivit medicaldaily.com. Dupa recoltare, frunzele acestei plante ofilesc si oxideaza. In functie de cat de puternic oxideaza, se stabileste tipul de ceai rezultat: negru, alb sau verde. Dintre acestea, ceaiul verde este cel care are cele mai multe proprietati benefice pentru organism.

Beneficiile ceaiului – Bea ceai in loc de cafea daca vrei sa te bucuri de aceste avantaje

Ceaiul hidrateaza organismul si completeaza necesarul de lichide;

Ceaiul reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer și tumori;

Te mentine activa la fel de eficient cum o face cafeaua;

Ceaiul are proprietati antioxidante;

Te poate ajuta sa dai jos cateva kilograme nedorite;

Nu coloreaza dintii, la fel cum o face cafeaua;

Protejeaza oasele si te fereste de osteoporoza;

Poate reduce stresul;

Iti imbunatateste sistemul imunitar;

Este plin de antioxidanti si are proprietati care lupta impotriva cancerului;

Ceaiul este, dupa apa, bautura cea mai consumata peste tot in lume si este o alternativa la cafea. Cand te gandesti sa renunti la cafea pentru ceai, invata sa il prepari corect.

Beneficiile ceaiului – Modalitati de preparare pentru cele mai cunoscute tipuri de ceaiuri

Beneficiile ceaiului – Ceaiul negru

Pentru ceaiul negru e nevoie de apa clocotita. Imediat dupa ce ai luat apa de pe foc, pune frunzele la infuzat. Timpul de infuzie variaza intre 3 si 5 minute, in functie de tipul de ceai negru.

Beneficiile ceaiului – Ceaiul verde

Ceaiul verde si cel alb sunt mai delicate si trebuie preparate la o temperatura mai scazuta. Pentru ceaiul verde, temperatura potrivita este de aproximativ 70 de grade Celsius. Daca nu o poti verifica, asteapta intre 3 si 5 minute dupa ce ai luat apa de pe foc. Frunzele se infuzeaza 2- 3 minute, in functie de cat de puternic vrei sa fie gustul. Daca il lasi prea mult la infuzat sau il prepari la o temperatura prea ridicata, gustul va fi usor amarui.

Beneficiile ceaiului – Ceaiul alb

Ceaiul alb se prepara aproape la fel ca cel verde. Temperatura potrivita este de 80-85 de grade Celsius. Timpul de infuzie difera de la un tip de ceai la altul, intre 1 si 5 minute. Pentru sortimentele care provin din China, este nevoie de un timp mai lung, in timp ce pentru cele din India, este nevoie de un timp mai scurt.

Poti sa incerci si ciocolata neagra raw in loc de cafea!

 Foto: Guliver