sucul de rodii beneficii

Dupa o zi istovitoare, simtim nevoia sa ne luam energie din orice. O solutie rapida, sanatoasa si foarte gustoasa pentru a-ti reincarca bateriile este sa nu ocolesti sucul de rodii cu efect energizant.

Sucul de rodii are numeroase beneficii deoarece rodiile sunt pline de antioxidanti, inclusiv polifenoli si bioflavonoide, care intaresc sistemul imunitar. Acesti nutrienti actioneaza si asupra colagenului din piele si capilare, ajutand la combaterea celulitei.

In plus, semintele de rodie sunt bogate in vitamina E, la randul ei un antioxidant. Astfel, daca vei consuma sucul de rodii in mod regulat, nu numai ca vei avea un look mai fresh si pielea va fi mai luminoasa si mai relaxata, dar vei beneficia si de un panaceu corporal: intreg trupul va avea mai multa energie si va fi mai rezistent la stres si oboseala. Sucul de rodii te va ajuta sa nu resimti munca la fel de acut si te vei simti plina de putere pentru mai mult timp!

De ce ai nevoie ca sa prepari sucul de rodii

1 rodie cu seminte si pulpa
125 g de struguri rosii fara samburi
1 mar
5 linguri de iaurt degresat
1 lingurita de pulbere antioxidanta de acai (facultativ)
1 lingurita de seminte de in macinate

Sucul de rodii – Metoda de preparare

Pentru a prepara sucul de rodii, storci fructele si torni sucul intr-un blender, impreuna cu restul ingredientelor. Amesteci pana se omogenizeaza.

Daca te temi ca un astfel de rasfat energizant ti-ar putea pune in pericol silueta, afla ca nu este nicidecum o bomba calorica. Analiza nutritionala pentru o portie de suc energizant de rodii arata ca aceasta are:

calorii – 213kcal
proteine – 4,2 g
carbohidrati – 47,6 g (din care 44 g zaharuri)
grasimi – 2 g

Știai că?

Rodia (Punica granatum) este un arbore mic sau arbust foios de înălțime până la 5–8 metri. De fapt, termenul de “rodie” se referă la fruct, iar planta se numește rodiu sau rodier. Acesta crește pe o arie care se întinde din Iran până la Munții Himalaya în India de nord. De asemenea, el este cultivat și naturalizat în întreaga regiune mediteraneană, inclusiv în Caucaz, din vremuri antice, potrivit wikipedia.org.

El este cultivat pe scară largă în Iran, India, zonele uscate din Sud-Estul Asiei, Malaezia și Africa tropicală. Introdus în California de coloniștii spanioli în 1769, rodierul este acum cultivat mai ales în zonele uscate din California și Arizona.