detoxifiere cu sucuri femeie

Cand faci o detoxifiere cu sucuri nu e de ajuns doar sa bei sucuri! E important sa stii sa-ti “sprijini” singura corpul ca sa eficientizezi eliminarea toxinelor si, intr-un final, sa te bucuri de o transformare completa!

O detoxifiere cu sucuri, indiferent de durata ei, poate fi destul de dificila. Organismul reactioneaza imediat la schimbarile alimentare si, intr-o prima faza, nu va fi multumit.

Drept urmare, e posibil sa experimentezi tot felul de stari proaste – atat la nivel psihic, cat si fizic. Vei simti nevoia tot mai urgenta de mancare solida, iar in acelasi timp te poti confrunta si cu stari de iritabilitate.

Detoxifiere cu sucuri si o strategie corp-minte!

De aceea, e important ca atunci cand faci o cura de detoxifiere, sa o “sustii” prin mijloace complementare. Invata sa te relaxezi si sa-ti imbunatesti strategia de detox ca sa faci fata cu brio intregului proces!

Fa meditatie

10-20 de minute de meditatie, in fiecare zi, te vor ajuta sa te relaxezi si sa faci fata mai usor schimbarilor pe care le resimti in corp, pe parcursul unei cure detox. Emotiile negative, ca si toxinele, trebuie eliminate si ele din organism!

Imbunatateste dieta printr-o detoxifiere cu sucuri

Incearca sa diversifici cat mai mult sucurile pe care le bei intr-o detoxifiere cu sucuri! Adauga in ele alimente superfood, imbogatite cu numerosi nutrienti, care faciliteaza detoxifierea: alge, spirulina, goji, turmeric, aloe vera, suc noni.

Inainte sa faci o detoxifiere cu sucuri, cere si parerea nutritionistului!

Incearca exfolierea uscata

O cura de detoxifiere inseamna mai mult decat consumul unor sucuri! E important sa-ti spriniji intreg corpul ca sa se detoxifieze mai eficient! Pentru asta, fa zilnic o exfoliere uscata: maseaza-ti corpul cu un burete uscat sau cu o perie ca sa indepartezi celulele moarte si sa ajuti sistemul limfatic sa functioneze mai bine.

Misca-ti corpul

Un alt secret, este sa incepi sa faci miscare. Sportul te va ajuta sa elimini toxinele mai eficient si are si beneficii pentru psihic: o sedinta de yoga sau o plimbare lunga sunt vitale pentru a-ti ajuta mintea sa indeparteze o parte din toxicitatea cu care se confrunta!

Mergi la masaj!

Masajul n-ar trebui sa fie un lux, ci, mai degraba, un obicei sanatos! Pe parcursul unui detox cu sucuri e vital! Imbunatateste circulatia lifmei si a sangelui – masajul ajuta corpul sa “miste” toxinele si sa le elimine mai usor! Reduce si stresul – este, deci, important si la nivel energetic!

Foto: Guliver