Vara este perioada a anului cand sucurile naturale sunt vedeta. Vandute in magazine de nisa sau produse acasa, ele sunt preferate in zilele toride, fiind cele mai sanatoase bauturi racoritoare. Insa cat timp dureaza prospetimea sucurilor naturale?

Potrivit herbnjuice.com, chiar din momentul in care ai obtinut suc natural din legume sau fructe, acesta incepe sa oxideze. De ce? In centrifuga de mare viteza a storcatorului, sucul este pulverizat prin aer in particule mici si fine la temperature ridicate inca din momentul separarii lui de pulpa.

Acesta este si motivul pentru care ar trebui sa alegi sucurile naturale obtinute prin stoarcere manuala in defavoarea celor obtinute industrial sau cu storcatorul de fructe si legume. Stiu ca dureaza mai mult, dar aparatele se incalzesc in momentul folosirii, iar caldura degradeaza structura de baza a fructelor si legumelor!

Cat dureaza prospetimea sucurilor naturale?

Daca sunt obtinute la storcator, prin centrifugare rapida si apoi imbuteliate si tinute la rece, sucurile naturale sunt considerate bune de consum maximum 36 de ore, precizeaza sursa citata.
In cazul sucurilor de fructe obtinute manual, prin stoarcere sau presare, prospetimea dureaza mai mult, pana la 72 de ore.
Recomandarea este insa ca acestea sa fie consumate imediat ce au fost obtinute, in acest caz procesul de oxidare fiind minim.