Suntem sigure ca si tu petreci mult timp gandindu-te cum ai putea sa cheltuiesti mai putin bani pe alimente, sa arunci mai putina mancare expirata si sa mananci mese cat mai bune. Exista mai multe instrumente practice la care poti apela iar azi vom vorbi despre un truc simplu: metoda FIFO de sortare a alimentelor din frigider. Invata sa economisesti bani si cand vine vorba de mancare!

invata sa economisesti bani femeie la frigider
Invata sa economisesti bani si cand vine vorba de mancare

FIFO inseamna First In, First Out adica primul intrat, primul iesit. Este o metoda folosita in contabilitate dar care este aplicata si-n magazinele cu alimente. Cand la un supermarket vine laptele, cutiile cu cel proaspat sunt puse in spatele celor care au o data de expirare mai apropiata. Metoda te poate invata sa economisesti bani si in gospodarie!

Invata sa economisesti bani cu un truc simplu pe care-l poti aplica acasa

Astfel cei de la supermarket se asigura ca potentialii clienti vor lua produsele mai vechi primele inainte ca acestea sa expire, iar ei sa fie nevoiti sa le arunce. Este un concept simplu, dar eficient. Iar aceasta metoda poate fi utilizata cu succes si de tine acasa.

Asezarea cumparaturilor in frigider pare adesea o corvoada asa ca intelegem de ce esti tentata sa pui totul pe primul raft care-ti iese in cale. Insa ar trebui sa-ti schimbi putin comportamentul. Muta toate produsele mai vechi si pe cele mai perisabile in fata si asaza cumparaturile noi in spate.

Acest truc simplu te asigura ca vei utiliza majoritatea alimentelor inainte de a depasi termenul lor limita si te va feri de tentatia de a „intra” in cumparaturile noi. Incepe chiar de azi si vei vedea diferenta. Este pe cat de simplu, pe atat de eficient!

Citeste si: “10 alimente care NU se tin la frigider. Fa-ti lista”!
Foto: Thinkstock