tarta de ciocolata

Ai chef de ceva dulce, dar nu prea ai vrea sa te abati de la dieta pe care tocmai ai inceput-o pentru Sarbatori? Nici nu trebuie! Iti facem o sugestie de tarta de ciocolata absolut inofensiva pentru silueta, dar super-gustoasa! Aviz, vegetarianilor!

De ce ne place aceasta tarta cu ciocolata? Fiindca n-are zahar, faina, unt sau oua in compozitie, ingrediente care, dupa cum bine stii, pot creste enorm numarul caloriilor dintr-un desert! Si cu toate astea, tarta aceasta este delicioasa! Blatul se face din migdale, fulgi de cocos si ulei de cocos, iar umplutura de ciocolata este una naturala – se face cu avocado, cacao, ulei de cocos si sirop de artar. Este o tarta vegana, pe care o poti testa chiar daca ai o dieta obisnuita.

Tarta de ciocolata… cu avocado!

Combinatia este nemaipomenit de buna – blatul iese super crunchy, iar ciocolata este foarte cremoasa datorita fructului de avocado.

Daca n-ai mai folosit pana acum avocado creme si deserturi, nu te speria – nu schimba cu nimic gustul acestora, fiind, mai degraba, un ingredient care imprumuta gustul celorlalte lucruri cu care il combini. Ce e foarte placut la deserturile cu avocado este ca ies extrem de cremoase si de fine!

Fa aceasta tarta cu ciocolata si nu o sa regreti! Pe langa faptul ca este delicioasa si prietenoasa cu silueta, se prepara si destul de rapid; in total, nu-ti va lua mai mult de o ora ca sa o faci!

Ingrediente:

Blat:

½ ceasca de fulgi de cocos neindulciti

1 ½ ceasca de faina de migdale

2 linguri de sirop de artar

2 linguri de ulei de cocos topit

sare

Umplutura de ciocolata

2 avocado medii

½ ceasca de cacao de calitate, neindulcita

¾ ceasca de sirop de artar

2 linguri de ulei de cocos topit

1 lingurita de extract de vanilie

2 cesti de zmeura pentru garnisit

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 176 de grade. Unge o tava de 22 de centimetri cu putin ulei de cocos topit si da-o deoparte.

Pune intr-un blender, fulgii de cocos, faina de migdale si un praf de sare. Mixeaza o data, de doua ori si apoi adauga siropul de artar si uleiul de cocos. Pulseaza pana cand totul se leaga si obtii o compozitie sfaramicioasa.

Pune aluatul in tava si intinde-l pe fundul ei si pe pereti, presandu-l cu mana. Coace aluatul 15 minute pana cand devine auriu si frumos. Scoate-l din frigider, lasa-l sa se raceasca putin si apoi pune-l in congelator 15 minute ca sa se raceasca complet.

Intre timp, fa umplutura de ciocolata. Pune in blender avocado, pudra de cacao, siropul de artar, uleiul de cocos si extractul de vanilie. Pulseaza pana cand obtii o crema fina, fara cocoloase, in jur de doua minute.

Toarna ciocolata peste blatul de tarta si intinde-o intr-un strat uniform. Pune-o din nou la frigider, pentru cel putin o ora. Inainte de a o servi tarta, garnisete-o cu zmeura!

Testeaza si o delicioasa tarta cu lamaie cand ai mai mult timp la dispozitie!

Foto: Guliver