O altfel de bautura, excelenta pentru vara

Gustul puternic, racoritor si putin intepator de ghimbir in limonada transforma o clasica limonada cu lamaie intr-o bautura foarte speciala. Adauga gheata si savureaz-o in serile calduroase de vara!

Eu nu mi-am facut pana acum limonada cu lamaie si ghimbir, insa sunt foarte curioasa sa vad cum se combina cele doua ingrediente, de altfel, foarte aromate fiecare. Reteta pe care am descris-o in cele ce urmeaza este destul de simpla, insa exista si variatiuni. Poti folosi la limonada si miere, scortisoara, menta sau lemongrass.

Nu exagera cu ghimbirul pentru ca poate da un gust prea iute in limonada cu lamaie!

Daca ramai insa pe varianta simpla de limonada cu miere si ghimbir, ai grija sa nu exagerezi cu ghimbirul. Acesta are si un gust usor picant, care iti poate face bautura prea condimentata. Daca totusi se intampla sa ti se para ca limonada este prea uite, o mai poti echilibra adaugand putina lamaie.

Ingrediente pentru patru portii:

– 120 de grame de zahar

– 760 de ml de apa

– 2 si 3/4 felii de ghimbir proaspat

– 190 de ml de suc de lamaie proaspat

– 1/2 lamaie feliata

Preparare:

Pune pe foc zaharul, apa si ghimbirul intr-o oala medie, pana cand compozitia atinge punctul de fierbere. Ai grija sa mesteci din cand in cand ingredientele.

Dupa ce siropul a dat in fiert, adauga sucul de lamaie si lasa compozitia sa se raceasca in jur de 15 minute. Indeparteaza ghimbirul si pune limonada la fridider sa se raceasca, cel putin o ora.

Serveste limonada cu gheata si asezoneaz-o cu cateva felii de lamaie. Poti sa mai adaugi si ghimbir, daca iti face placere! In loc de lamaie, poti sa folosesti si lime.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver