oua umplute la masa de paste

Te tentam cu o alternativa mult mai sanatoasa la clasicele oua umplute! In loc de maioneza, poti combina galbenusurile cu putin iaurt grecesc ca sa faci umplutura.

Si, iata, cum obtii niste oua umplute pe care le poti savura fara sa-ti faci mustrari de constiinta! Combinatia dintre iaurt grecesc si galbenusuri este mai putin calorica decat traditionala maioneza la care se adauga cantitati enorme de ulei!

De ce iaurt grecesc? Nu doar ca este mai sanatos decat iaurtul normal – are de doua ori mai multe proteine – dar este si mai putin acru decat acesta si nu schimba prea mult gustul unor oua umplute.

Oua umplute, cu putine calorii

Oua umplute – Tips: Cumpara un iaurt grecesc cu mai putina grasime. Galbenusurile contin si ele grasimi (58% dintr-un galbenus este grasime) si nu vrei sa cresti numarul caloriilor!

Noua ne plac aceste oua umplute si pentru ca se fac mult mai rapid decat cele clasice, unde trebuie sa stai sa faci maioneza. In acest caz, fierbi ouale, amesteci galbenusul cu iaurt, cateva ierburi aromatice (marar, arpagic) si totul este gata in mai putin de o ora!

Da o sansa acestei retete sanatoase de oua umplute! Oricum la masa de Paste, cel mai probabil, vei manca mai mult decat ti-ai propus si macar sa reduci caloriile de la aperitiv!

Oua umplute – Ingrediente:

1 lingura de seminte de marar

12 oua

¼ ceasca de iaurt grecesc

1 lingurita de ulei de masline extravirgin

½ lingurita de sare fina de mare

3 linguri de arpagic, tocat marunt

2 linguri de marar, tocat marunt

¼ ceasca de fulgi de migdale

Oua umplute – Preparare:

Prajeste semintele de marar intr-o tigaie, fara ulei, 2-3 minute, pana cand se inchid la culoare. Ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca; macina-le fin intr-un mojar.

Fierbe oule tari – dupa ce apa a dat in clocot, adauga ouale si lasa-le 10 minute la fiert. Opreste focul si acopera-le cu un capac, lasandu-le in apa 10 minute.

Mananca maximum 1-2 oua umplute la masa de Paste ca sa tii sub control caloriile!

Intre timp, pune intr-un bol mare apa cu gheata si transfera ouale in acest bol. Cand se racesc in totalitate, scoate-le pe un platou si curata-le.

Taie fiecare ou pe jumatate si scoate-i galbenusul. Pune galbenusurile intr-un bol si paseaza-le cu o furculita. Adauga iaurtul grecesc, uleiul de masline si sarea. Amesteca bine pana cand compozitia devine foarte fina si aerata.

Adauga semintele de marar prajite, arpagicul si mararul si amesteca. Foloseste o lingurita ca sa umpli ouale.

Garnisteste-le cu marar, migdale si ulei de masline. Pentru un strop de culoare, poti pune si bucati foarte mici de ardei gras rosu sau de ridiche!

Foto: Guliver