Supa crema de fenicul. O delicatesa pentru gurmande!

Iti doresti sa prepari o supa sanatoasa, dar te-ai saturat de clasicele retete? Inspirate de dairygoodness.ca, astazi iti propunem sa testezi aceasta delicioasa supa crema de fenicul! Este foarte sanatoasa, nu ai nevoie de multe ingrediente pentru preparare si nu contine multe calorii, ceea ce inseamna ca nu va fi necesar sa-ti faci griji in privinta siluetei. 

Feniculul este o planta originara din Europa de Sud, din zona Mediteranei. Este o planta cu un miros dulce, folosita foarte mult in bucataria greceasca si italiana. Partea buna este ca aceasta planta poate fi folosita in intregime. Adica, bulbul, tulpina, frunzele si semintele sunt toate comestibile. Vrei sa incerci ceva nou? Nu ezita sa prepari aceasta delicioasa supa crema de fenicul.

Supa crema de fenicul

Aceasta supa este recomandata in special persoanelor care au probleme digestive sau celor care au gaze intestinale sau sunt balonate des. Un bulb de fenicul contine 73 de calorii, 2,9 grame de proteine, 17 grame de carbohidrati si sapte grame de fibre.

INGREDIENTE

15 grame de unt nesarat

2 capatani de usturoi, tocat

1 ceapa, tocata

1 portocala

1, 5 kilograme de fenicul, tocat

500 de ml de supa de legume

250 de grame de smantana

sare si piper dupa gust

PREPARARE

Topeste untul intr-o tigaie adanca, la foc mediu. Adauga ceapa, usturoiul si coaja rasa de portocala (este important sa storci portocala dupa ce ai ras coaja). Amesteca bine ingredientele pana cand ceapa devine translucida. Adauga feniculul si amesteca in continuare. Toarna zeama de la portocala si supa de legume si asteapta sa dea in clocot. Dupa ce a dat in clocot, trebuie sa reduci intensitatea focului si sa lasi supa la fiert in continuare pentru 30-35 de minute. Feniculul trebuie sa fie moale.

Dupa ce a fiert, toarna compozitia intr-un blender. Amesteca supa pana cand obtii o compozitie cremoasa. Toarna crema inapoi in tava, adauga smantana, sare si piper si amesteca bine. Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta frantuzeasca de supa crema de ciuperci. O bunatate!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver