Aceste trasaturi de personalitate pot fi periculoase! Iata cum le echilibrezi

1
De Irina Constantin
13 aug. 2019

Daca ai o personalitate vulcanica si, mai cu seama, trasaturile de mai jos te caracterizeaza, specialistii recomanda sa lucrezi cu tine si sa te autocunosti cat mai bine.

Unele trasaturi de personalitate intense pot fi si periculoase, daca nu sunt gestionate in mod corect. Cand ai o sensibilitate aparte, risti sa fii ranita mult mai usor sau sa reactionezi impulsiv in situatii delicate.

5 teste de personalitate care te ajuta sa te cunosti mai bine

Daca stii despre tine ca esti o femeie care traieste totul la maximum, este indicat sa te cunosti mai bine, sa ai rabdare cu tine insati si sa iti dezvolti anumite abilitati utile pentru o viata echilibrata.

Iata cateva trasaturi de personalitate intense si cum le poti echilibra pe fiecare in parte:

1. Vulnerabilitatea

Aceasta trasatura este destul de rar intalnita. Femeile vulnerabile sunt extrem de puternice si increzatoare. Nu le este frica sa impartaseasca nimic cu cei din jur si considera ca deschiderea si sinceritatea sunt cele mai mari atuuri.

Desi a fi vulnerabil este un lucru excelent pentru sanatatea ta mentala, trebuie sa fii putin mai atenta. Oamenii foarte deschisi sunt mult mai predispusi la atacuri din exterior. Manipularea emotionala, cu intentie sau fara, este extrem de periculoasa.

Calitatile care iti arata ca ai o personalitate rar intalnita

Este timpul sa experimentezi puterea magica a limitelor. Trebuie sa iti dai seama cand este ok sa te deschizi cu totul si cand sa te abtii. Poti face asta analizand mai mult oamenii cu care interactionezi zi de zi si simtind situatiile delicate. Acest lucru presupune mult exercitiu, asa ca nu te descuraja daca nu reusesti din prima. Ofera-ti timp si vei vedea diferentele!

2. Intuitia foarte dezvoltata

Ti se intampla des sa faci ceva doar pentru ca „asa ai simtit”, apoi realizezi ca a fost o decizie foarte buna? Actionezi din pur instinct si nu stii de unde iti vin ideile? Daca da, atunci intuitia ta se afla la cote maxime.

Desi o intuitie dezvoltata te poate ajuta enorm in cele mai diverse situatii, exista si cateva dezavantaje. Intuitia se numara printre acele trasaturi de personalitate intense, care te pot face sa actionezi impulsiv.

Cand iei decizii bazate pe intuitie, fa un pas in spate si obisnuieste-te sa analizezi mai mult situatia. Chiar daca vocea interioara iti spune sa actionezi intr-un anumit fel aici si acum, lasa loc pentru interpretare.

3. Empatia

Empaticii sunt persoane cu adevarat speciale. Ei reprezinta prieteni de nadejde si sfatuitori exceptionali. Daca toata lumea spune despre tine ca „este incredibil cat de bine ii intelegi”, este clar: esti o persoana extrem de empatica!

Dovedit stiintific: Oamenii cu acest tip de personalitate au o viata sexuala mai intensa

Desi este minunat sa rezonezi cu cei dragi si sa le oferi sprijin, ai nevoie de niste limite foarte clare. Empaticii tind sa isi insuseasca emotiile celorlalti si sa devina tristi, anxiosi, iritati sau tematori fara motive obiective. Deseori, poti avea stari negative care nu iti apartin de fapt.

De aceea, te sfatuim sa iti exersezi atentia si sa traiesti cat mai mult in prezent. Daca ai o stare ciudata, analizeaz-o si intreaba-te mereu daca ea are un motiv valid sau doar empatizezi cu altcineva.

Foto: Shutterstock.com