Dovedit stiintific: Oamenii cu acest tip de personalitate au o viata sexuala mai intensa

1
De Alice Moisescu
2 ian. 2019

Poate ca sunt considerati mai obositori, insa extrovertitii au o viata sexuala mai bogata decat ceilalti, conform unui studiu efectuat in cadrul Universitatii Cambridge.

Concluziile cercetarii au fost prezentate de Brian Little, psihoterapeut specializat in analiza tipurilor de personalitate, in cadrul unei conferinte TED, tinuta in Vancouer, Canada.

„Extrovertitii se simt bine atunci cand sunt stimulati in mod direct. Le place sa stea aproape de o alta persoana, sa-si priveasca interlocutorul in ochi, sa flirteze”, a mentionat Brian Little.

Testul efectuat in mijlocul studiului, numit Eysenck Personality Inventory (EIP) a impartit un numar de studenti voluntari in doua categorii, in functie de personalitate: introvertiti si extrovertiti. Apoi au fost intrebati de cate ori au facut sex in decursul unei luni.

Rezultatele au aratat ca barbatii extrovertiti au facut sex in medie de 5-6 ori pe luna, timp in care cei introvertiti de numai 2-3 ori in aceeasi perioada de timp.

Femeile extrovertite au aratat ca au facut sex de 7-8 ori pe luna, iar cele introvertite de numai 2-3 ori pe luna.

Totusi, in ciuda rezultatelor reale, se pare ca introvertitii sunt amanti mai buni, sustine tot Brian Little, intrucat acestia acorda o importanta mai mare satisfactiei sexuale – cu alte cuvinte, pun pret pe calitate, si nu pe cantitate.

Iti prezentam, mai jos, cateva trucuri pentru a lua ce-i mai bun de la ambele tipuri de personalitate si a te bucura de sex memorabil:

1. Flirteaza mai mult

Extrovertitii sunt maestrii ai flirtului – flirteaza chiar si atunci cand nu vor nimic de la tine, pur si simplu pentru ca le place senzatia. Flirtul e important, deoarece contribuie la crearea tensiunii sexuale, care te conecteaza cu partenerul si adauga intensitate orgasmului. Asadar, chiar daca il stii pe omul de langa tine de ani de zile sau doar de cateva luni, fa-ti un obicei din a flirta in fiecare zi.

2. Fii spontana

Sexul spontan este incitant – nu degeaba extrovertitii il initiaza. Ii ajuta pe ambii parteneri sa se simta liberi si activeaza adrenalina, care face ca fiecare senzatie sa fie mai intensa. E OK sa planuiesti sexul, mai ales intr-o relatie de lunga durata, dar asigura-te ca din cand in cand il initiezi atunci cand partenerul se asteapta mai putin. Iti va placea la nebunie sa detii controlul.

3. Fii 100% prezenta

Introvertitii pun mai mare pret pe senzatii si emotii in timpul sexului, de aceea orgasmul lor poate fi mai intens decat cel al extrovertitilor. Atunci cand faci sex cu partenerul, incearca sa te deconectezi complet de problemele de zi cu zi, sa te pierzi in tumultul senzatiilor si sa savurezi placerea – pe a ta, dar si pe a partenerului. Veti reusi astfel sa va conectati emotional la cel mai inalt nivel.

Foto: Shutterstock.com