Detaliul care te ajuta sa ai o viata sexuala implinita, conform unui terapeut sexual

1

Cat ar trebui sa dureze momentele de intimitate pentru ca tu sa atingi acel punct culminant si sa te simti satisfacuta?

Actul sexual este diferit pentru fiecare, dar exista cateva aspecte de care toata lumea ar trebui sa tina cont.

Cate minute trebuie sa aiba actul sexual

Studiile arata ca durata medie a actului sexual poate varia intre 3 si 7 minute, dar aceasta nu este o masura absoluta a satisfactiei sexuale pentru femei”, releva un studiu publicat in Journal of Sexual Medicine.

Dr. Sonya Maya, un psihoterapeut specializat in terapie sexuala a scos la iveala cateva informatii interesante, atat pentru femei cat, si pentru barbati.

Potrivit unui sondaj din 2008, participantii au declarat ca sexul care dureaza intre sapte si 13 minute este cel mai de dorit. Acest lucru nu includea preludiul, ci doar actul sexual.

Institutul National de Sanatate a raportat in 2019 ca un barbat are nevoie in medie de cinci, pana la sapte minute pentru a ajunge la orgasm, in timp ce un sondaj din 2020 a constatat ca femeilor le ia in jur de 13 minute.

Potrivit terapeutului sexual, majoritatea barbatilor rezista doar cateva minute inainte de a ejacula.

Care este durata medie de timp pana la ejaculare? Intre trei si noua minute. Daca privim dintr-o perspectiva evolutionista, acest lucru poate fi vazut ca ceva pozitiv, pentru ca sperma se raspandeste eficient”, explica dr. Sonya Maya.

Totusi, femeile au nevoie de mai mult timp pentru a atinge orgasmul.

Cum se poate prelungi actul sexual pentru satisfactia femeilor

Expertii au descoperit ca o serie de factori psihologici si biologici, cum ar fi varsta, starea de sanatate si nivelul de hormoni pot contribui la cat de repede ajunge cineva la orgasm.

In 2021, un urolog si chirurg obstetrician din Newport Beach, California, pe nume Rena Malik, a explicat ca asteptarile oamenilor cu privire la cat de mult va dura sexul sunt de obicei mult mai mari decat durata reala.

Ea a analizat datele colectate de la 500 de cupluri din intreaga lume in 2009, carora li s-a cerut sa se cronometreze de la „penetrarea initiala” pana la „ejaculare”. Si, potrivit studiului, durata medie a fost de 5,7 minute.

6 reguli ale sexului grozav, potrivit unui terapeut sexual

Preludiul si construirea unei conexiuni emotionale intre parteneri au fost asociate cu o crestere semnificativa a satisfactiei sexuale pentru femei”, releva un studiu din Archives of Sexual Behavior.

In opinia terapeutilor sexuali, comunicarea deschisa si explorarea nevoilor si dorintelor fiecarui partener pot contribui la construirea unei conexiuni mai profunde si mai satisfacatoare in cadrul relatiei lor. Acest lucru poate include gesturi de tandrete, exprimarea deschisa a dorintelor sexuale si ascultarea atenta a partenerului.

Asa cum mentioneaza Journal of Marital and Family Therapy: „Calitatea conexiunii dintre parteneri si comunicarea deschisa pot avea un impact mai mare asupra satisfactiei sexuale a femeii decat durata actului sexual in sine.”

Fiecare femeie are propriile ei nevoi si dorinte sexuale, iar comunicarea deschisa si intelegerea reciproca intre parteneri sunt esentiale pentru a asigura o experienta sexuala satisfacatoare pentru ambele parti.

Foto: depositphotos.com