5 teste de personalitate care te ajuta sa te cunosti mai bine

teste de personalitate
1
De Denisa Toma
3 dec. 2018

Nu exista doua persoane identice pe aceasta lume. Nici din punct de vedere genetic, dar nici in ceea ce priveste personalitatea. Iar acesta este unul dintre lucrurile care fac viata si mai interesata.

Cu totii suntem curiosi sa ne cunoastem mai bine, sa ne descoperim trasaturile de caracter ascunse si sa intelegem adevaratele motivatii din spatele fiecarei actiuni. De aceea psihologii au creat testele de personalitate. Iar unele dintre aceste teste au devenit faimoase tocmai pentru ca le permit oamenilor sa se cunoasca mai bine.

Descopera cinci teste de personalitate pe care ar trebui sa le faci:

Testul Myers-Brigs

Potrivit teoriei care sta la baza testului Myers-Brigs, exista 16 tipuri de personalitate. Esti introvertit sau extrovertit? Te bazezi pe simturi sau pe intuitie? Gandesti sau simti? Judeci sau percepi? Probabil oricine isi doreste sa obtina raspunsurile la aceste intrebari.

Daca te astepti sa faci doar un alt test amuzant de pe un site oarecare, te inseli. Acest test iti va oferi rezultate care te vor soca de-a dreptul prin acuratetea lor si te vor ajuta sa te intelegi mai bine. Iti poti face testul aici.

Intelege limbajul iubirii

Limbajul iubirii este modul in care ne aratam si primim iubirea. In experienta sa de peste 30 de ani in calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de incurajare, timpul petrecut alaturi de cel drag, cadourile, serviciile si contactul fizic.

Cartea  sa, „Cele cinci limbaje ale iubirii”, include chestionare scurte, pe care le poti completa, precum si intrebări aplicate, la care poti medita si răspunde pe larg. Poti cumpara cartea de aici.

Testul celor 5 mari personalitati

Teoria celor cinci personalitati (Big Five) este una dintre cele mai respectate teorii asupra personalitatilor din cate exista. Este larg acceptata si folosita de specialisti.

Potrivit acestei teorii, exista 5 dimensiuni largi ale personalitatii: Deschiderea spre experienta, Constiinciozitatea, Agreabilitatea, Extraversia si Neuroticismul. Poti face testul aici pentru a afla ce tip de personalitate ai.

Descopera-ti stilul de invatare

Fiecare persoana invata in mod diferit. Sunt oameni care invata auzind, oamenii care invata mai usor daca vad si sunt si cei care invata prin practica. Cele mai multe persoane invata printr-o combinatie a acestor stiluri diferite, dar altele reusesc sa invete folosind una singura.

Daca descoperi care este modul tau de invatare, iti va fi mult mai usor sa dobandesti cunostinte si aptitudini noi. Incearca acest test pentru a afla care este stilul tau de invatare.

Testul Enneagram

Testul Enneagram este un ghid care te va ajuta sa-ti intelegi cu adevarat personalitate si modul in care „functionezi”. Potrivit acestei teorii, exista 9 niveluri ale personalitatii.

Desi poate parea dificil de inteles la prima vedere, odata ce ai deprins principiile de baza vei obtine informatii care vor fi  adevarate revelatii despre tine insati. Poti face testul aici.

Foto: Shutterstock.com