De ce iti este greu sa ramai in relatii, bazat pe limbajele iubirii

1
De Cristina Tudor
16 aug. 2018

Exista un motiv din cauza caruia relatiile tale tind sa se sfarseasca. Ele necesita multa munca, dar cateodata, oricat de mult am investi in relatii, acestea se termina oricum.

Este normal sa te intrebi de ce se intampla lucrul acesta. Este nevoie de munca din ambele parti, insa nu putem controla decat ce vine din partea noastra. De aceea, este foarte important sa ne cunoastem, sa stim ce ne dorim de la o relatie si de ce anume avem nevoie. Poate fi greu de acceptat faptul ca uneori noi suntem motivul pentru care o relatie se termina, insa se poate intampla.

Conform Your Tango, cele 5 limbaje ale iubirii ne pot ajuta sa aflam de ce ne este greu sa ramanem in relatii de lunga durata. Daca il cunosti pe al tau, acest lucru te poate ajuta in relatie. Ele ne arata multe lucruri despre noi si mai ales despre cum reactionam in relatii.

Iata care sunt cele 5 moduri in care ne putem pune in pericol relatia:
Timpul de calitate

Pentru tine, limbajul iubirii este timpul petrecut in doi. Este foarte important pentru tine sa iti petreci cat mai mult timp alaturi de persoana iubita, fara sa fiti intrerupti. Acest lucru este atat de important pentru tine incat poti deveni destul de exigenta cu asta, mai ales dupa o perioada in care nu prea ati petrecut timp impreuna. Chiar si faptul ca isi verifica telefonul in timpul unei discutii cu tine te poate enerva. Adevarul este, insa, ca o asemenea atitudine poate deveni foarte obositoare pentru ambii parteneri, intrucat poate fi vazuta ca o modalitate de a controla relatia si, implicit, pe cel de langa tine. Daca exagerezi, poti deveni sufocanta si poti inlatura sau aliena persoana iubita.

Atingerea fizica

Limbajul iubirii tale se manifesta prin atingeri si dovezi fizice de iubire. Dar pentru cineva care nu simte ca trebuie sa-si manifeste sentimentele in public, atingerile si saruturile pe care ti le doresti pot deveni un lucru mai putin placut, daca nu chiar enervant. Persoanele care isi doresc sa fie sarutate sau imbratisate constant au de obicei dificultati in a comunica, lucru care poate duce la terminarea unei relatii in cele din urma.

Mereu in ajutorul partenerului

In cazul tau, limbajul iubirii se bazeaza pe sprijin neconditionat si pe o dorinta de a-i face mereu pe plac celui drag. Vrei sa te ocupi de rufe? Minunat! Vrei sa prepari cina de una singura? Foarte romantic! Insa cand incepi sa iti doresti sa faci toate lucrurile de una singura, ii arati partenerului ca nu ai nevoie de el sau ca nu e in stare sa aiba grija de el insusi. Tuturor ne place sa fim ajutati, dar nu excesiv. Este foarte frumos sa faci lucruri dragute pentru iubitul tau din cand in cand, insa nu incerca sa-i controlezi viata. Se va plictisi imediat.

Cadouri

Lucrurile materiale nu ajuta o relatie. Cateodata, unele cadouri inspirate sunt binevenite, insa nu vor face ca o relatie sa dureze. Daca limbajul iubirii tale se manifesta prin oferirea de cadouri partenerului, in detrimentul alor moduri de a contribui la sanatatea si durabilitatea relatiei voastre, nu e de mirare ca eforturile tale se dovedesc a fi in zadar. Tot ce face este sa pui presiune pe partenerul tau, iar in curand relatia se va subrezi.

Cuvinte induiosatoare

Te pricepi nemaipomenit la limbajul verbal, insa ti-e greu sa pui lucrurile spuse in practica. Pentru tine, cuvintele sunt mai importante decat faptele, si cateodata uiti ca ar trebui sa si actionezi, nu doar sa te intreci in declaratii care mai de care mai romantice. Asta te poate face sa nu pari de incredere, lucru care nu este bine vazut intr-o relatie. Te pricepi cu siguranta sa vorbesti, insa nu pui neaparat in practica tot ce zici, deci sa nu te surprinda cand ramai fara partener.

Foto: Instagram – LiveFolk