Asteptari versus realitate intr-o relatie de lunga durata

1
De Alice Papuc
28 iun. 2024

Asteptarile si realitatea intr-o relatie de lunga durata pot fi foarte diferite, mai ales atunci cand se aduna stresul si oboseala.

Atunci cand te gandesti la o relatie de lunga durata, poti fi tentata sa visezi la o dinamica ideala, fara urma de conflict sau de neintelegeri. Cu toate acestea, realitatea este ca o relatie nu va fi niciodata doar lapte si miere. Iata cateva aspecte in care asteptarile nu corespund deloc cu realitatea!

Viata amoroasa ar trebui sa fie una plina de pasiune

Este posibil sa visezi la o viata amoroasa ca-n filme, insa, pe masura ce anii trec, intimitatea dintre parteneri necesita mai mult efort si mai multa implicare. Gesturile mici, atentia constanta si planificarea te vor ajuta sa faci din relatia ta o prioritate, astfel incat si tu, si partenerul tau sa fiti cu adevarat fericiti.

Conflictul trebuie evitat complet

Chiar daca cele mai multe cupluri fug de conflicte, realitatea este ca disputele sunt inevitabile si cat se poate de naturale. Stresul, perspectivele diferite si oboseala intervin in rutina zilnica, astfel ca vei avea si conversatii mai putin placute cu cel de langa tine. Cu toate acestea, important este modul in care gestionezi conflictele si ceea ce inveti din ele, pentru ca nicio relatie nu este perfecta, oricat de mult incerci.

Partenerul iti va cunoaste orice nevoie

Partenerul tau nu este un magician si nu poate sa-ti ghiceasca gandurile. Daca nu-i comunici in mod clar ceea ce iti doresti, este posibil ca el sa te inteleaga gresit. Iar de aici vor aparea certurile si tensiunile care pot afecta relatia.

3 semne ca esti intr-o relatie de cuplu de tipul „dragoste si ura”

Crezi ca iti vei putea schimba partenerul

Multe femei intra intr-o relatie cu speranta ca vor putea schimba anumite aspecte ale partenerului lor. In realitate, este important sa-ti accepti partenerul asa cum este, cu toate calitatile si defectele sale. Incercarile de a schimba pe cineva pot duce la frustrari si resentimente. Relatiile de succes se bazeaza pe acceptare si respect reciproc.

Nu spun nicidecum sa accepti lucruri care nu sunt in regula pentru tine. In cazul in care nu poti trece peste anumite lucruri sau partenerul nu-ti respecta limitele dupa ce i-ai comunicat aceste lucruri in mod constant, este posibil sa nu ai alaturi de tine barbatul potrivit si sa fii nevoita, pur si simplu, sa mergi mai departe.

Comunicarea este intotdeauna usoara

Intr-o relatie de lunga durata, comunicarea deschisa si sincera este esentiala. Chiar daca la inceputul relatiei dintre voi lucrurile decurg in mod natural, odata cu trecerea timpului, comunicarea poate fi dificila, mai ales in momentele tensionate. Dar poti trece peste aceste lucruri atunci cand inveti sa asculti activ, sa comunici empatic si sa exprimi in mod clar ceea ce simti, fiind dispusa inclusiv la compromisuri.

Foto: Freepik.com