3 semne ca esti intr-o relatie de cuplu de tipul „dragoste si ura”

1
De Alice Papuc
6 iun. 2024

Daca aceste semne iti sunt cunoscute, relatia ta de cuplu nu este una tocmai sanatoasa.

Relatiile de cuplu de tip love/hate sunt idealizate in filme: exista o perspectiva cu adevarat romantica despre cum doi oameni pot sa fie dusmani, dar in acelasi timp sa se iubeasca nebuneste. In viata de zi cu zi, insa, situatia sta cu totul altfel. Aceste relatii sunt complicate, obositoare si ajung sa-ti afecteze sanatatea mintala si emotionala. Iata 3 semne ca esti intr-o relatie de cuplu de tip love & hate!

Iti place doar “ambalajul”

Poate ca ai intalnit un barbat atragator, cu un zambet minunat si o privire care te face sa te cutremuri. Cu toate acestea, comportamentul lui te poate frustra. De exemplu, are obiceiul de a anula planurile in ultimul moment sau chiar evita discutiile importante. Desi il apreciezi pentru aspectul lui fizic si te bucuri sa fii in compania lui, comportamentul sau lasa de dorit.

La finalul zilei, este important sa-ti aduci aminte ca nu doar atractia fizica este importanta, ci si modul in care partenerul tau te face sa te simti atunci cand petreceti timp impreuna.

Cum sa ii comunici partenerului tau ceea ce te deranjeaza, fara sa ii reprosezi

Simti ca esti intr-o competitie pentru a-l castiga

Stii ca esti intr-o relatie de cuplu de tip love/hate atunci cand totul devine mai mult o competitie decat un parteneriat sanatos. Te straduiesti sa-i castigi aprobarea si iti doresti sa-l faci sa se schimbe pentru a-ti satisface nevoile emotionale. In loc sa existe o iubire autentica si reciproca, te simti ca intr-o lupta constanta pentru validare. Simti ca el este un fel de “premiu” si ca ideea de a avea o relatie alaturi de el te va face sa te simti intr-un fel anume, chiar daca, in realitate, nu faci decat sa-ti ignori nevoile.

Esti dependenta de ideea de a avea o relatie

Desi stii ca relatia cu el nu este una sanatoasa, refuzi sa te desparti din teama de a fi singura. Devii dependenta de ideea de a avea pe cineva langa tine, chiar daca persoana respectiva nu-ti ofera stabilitatea si siguranta de care ai nevoie. Nu mai stii cum este sa fii doar tu cu tine si nu stii sa te identifici in afara acestui roller coaster emotional in care traiesti. Totul devine un fel de dependenta pentru tine, care te poate face chiar sa crezi ca o relatie sanatoasa este “banala” sau “plictisitoare”. Astfel, iti refuzi sansa de a avea o relatie de cuplu sanatoasa si armonioasa.

Foto: Freepik.com