Cum sa ii comunici partenerului tau ceea ce te deranjeaza, fara sa ii reprosezi

1
De Alice Papuc
3 iun. 2024

In loc sa ii reprosezi ceea ce te deranjeaza, gaseste modalitati sanatoase de a comunica exact ceea ce ai nevoie.

Este deosebit de important sa ii comunici partenerului tau ceea ce ai nevoie si ceea ce iti doresti, pentru ca in caz contrar, lucrurile se aduna, astfel ca se transforma in frustrari si reprosuri. Iata cum sa ii comunici partenerului tau ceea ce te deranjeaza, fara sa ii faci reprosuri si sa il supui la neplaceri!

“Nu ma simt apreciata atunci cand nu observi ceea ce fac pentru tine”

In acest fel, ii transmiti partenerului tau modul in care te simti si ii spui ca ai nevoie de mai multa apreciere pentru eforturile pe care le faci. In continuare, transmite-i cat de important este pentru tine sa recunoasca lucrurile bune pe care le faci si implicarea pe care o ai in relatia voastra. Transmite-i totul calm, fara sa devii defensiva.

“Imi doresc sa fiu inclusa in deciziile care ne afecteaza relatia de cuplu”

Acesta este un mod constructiv in care ii poti comunica partenerului tau ca ai nevoie sa fii implicata in viata lui si in acele decizii care va influenteaza pe amandoi. Astfel, simti ca ai parte de egalitate si implicare in relatia de cuplu.

“Nu ma simt bine cand ma critici in mod constant”

Spune-i partenerului tau ca iti doresti sa evoluezi si sa fii cea mai buna versiune a ta, ca iti doresti ca amandoi sa fiti fericiti si sa aveti o relatie de cuplu sanatoasa si implinita, dar ca ai nevoie de un feedback constructiv, nu doar de critici neincetate. Astfel, el va intelege exact ceea ce ai nevoie si va fi deschis sa te ajute sa cresti si sa evoluezi.

“Ma simt dezamagita cand nu te tii de promisiuni”

Transmite-i partenerului tau cat de important este pentru tine sa isi asume anumite angajamente. Fa totul intr-un mod calm si fii atenta la tonul pe care il ai. In continuare, gasiti solutii benefice pentru amandoi.

“Ma simt mult prea obosita pentru a face totul de una singura”

Daca treburile in casa sunt o problema in relatia voastra, este timpul sa invatati sa gestionati mai bine totul in cuplu. Folosind aceasta fraza si afisand o atitudine calma, poti deschide o discutie constructiva pentru viitorul vostru in calitate de cuplu.

Cum am invatat sa imi organizez mai bine timpul datorita cartii Uptime: A Practical Guide to Personal Productivity and Wellbeing

“Apreciez timpul de calitate intr-o relatie si imi doresc sa stam mai mult impreuna”

In acest mod, ii comunici partenerului tau nevoia pe care o ai, precum si un posibil limbaj al iubirii in cazul tau. Stabileste alaturi de el un program care sa functioneze pentru amandoi si spune-i care sunt acele lucruri pe care ti-ar placea sa le faceti impreuna.

Foto: depositphotos.com