Cum sa ai incredere in univers cand te simti debusolata

1
De Larisa Giurea
8 apr. 2019

Se spune ca trebuie sa ai incredere ca universul are grija de tine si de toate dorintele si nevoile tale. Dar este oare asa de usor sa te increzi in ceva ce nu poti vedea? Descopera in articolul de mai jos cum sa ramai pe linia de plutire atunci cand nu stii unde te duce viata.

Uneori credem ca stim ce este cel mai bine pentru viitorul nostru. Viata insa ne dovedeste ca universul are planuri mai importante pentru noi. Daca inca nu vezi cum toate piesele vor ajunge sa formeze un puzzle perfect, este in regula. De fapt, de cele mai multe ori se intampla ca viata sa fie diferita si surprinzatoare, contrar planurilor si asteptarilor tale. Dar nu este deloc rau. Din contra, elementul surpriza este cel care face viata sa merite traita!

Chiar daca nu poti vede asta inca, drumul pe care universul ti l-a pregatit poate fi mai interesant si mai antrenant decat ti-ai fi imaginat. Supraeul tau si universul stiu exact de ce ai nevoie si iti vor ghida sufletul acolo unde trebuie sa ajunga.

Atunci cand ai incredere in univers, simti ca deciziile pe care le iei sunt cele corecte

Uneori merita ca mintea sa predea stafeta sufletului si sa analizezi daca „simti” ca alegerea pe care urmeaza sa o faci este cea potrivita.

Daca atunci cand iei o decizie simti o stare de eliberare si usurare, ca si cum ti s-a luat o piatra de pe inima, atunci stii ca este decizia corecta. Intuitia joaca de asemenea un rol important. Invata sa ai incredere in al saselea simt si sa il asculti!

Cum sa lucrezi in parteneriat cu Universul

1. Cum sa ai incredere in univers si sa renunti la ce nu iti mai serveste

Atunci cand renunti la lucrurile care nu iti mai folosesc sau care nu iti mai aduc niciun beneficiu, eliberezi spatiu in viata ta pe care universul il poate umple cu lucruri noi, mai bune si mai folositoare. Toate aceste lucruri noi isi vor gasi locul in viata ta, doar daca reusesti sa te eliberezi de tot ce este vechi si nefolositor.

Se spune ca este cel mai usor sa renuntam la lucruri (de care, altfel, cu greu ne-am elibera) atunci cand este luna plina. Unii oameni aleg sa ia toate deciziile importante din viata in astfel de momente. Emotiile lor se simt mai intens si pot analiza mai usor ce nu le mai serveste si ce ii supara.

Deseori ajungem sa prelungim anumite experiente sau situatii care nu ne fac deloc bine. Luna plina este momentul potrivit sa ne descotorosim de tot bagajul nedorit si sa ne canalizam energia spre experiente noi, mai pozitive.

12 lucruri pe care le inveti cand iti lasi destinul pe mainile universului

2. Cum sa ai incredere in univers si sa iti asculti corpul

Corpul tau iti da mereu de stire prin durere fizica atunci cand exista un dezechilibru in viata ta. Durerea este acolo pentru a trage un semnal de alarma. Acorda atentie acestor semnale si asculta-ti corpul.

Poate durerea sa fie legata de un eveniment din viata ta? De o frica? De un blocaj emotional? Ce incearca corpul tau sa iti spuna? Fii sincera cu tine si incearca sa descoperi mesajul pe care corpul tau incearca sa ti-l transmita.

Universul isi doreste ca tu sa fii echilibrata. Ai grija de corpul, de mintea si de sufletul tau si incearca sa devii un tot unitar, in care creierul este in echilibru cu inima si corpul.

3. Ai incredere in univers si lasa lucrurile sa vina de la sine

Uneori credem ca stim ce este cel mai bine pentru noi si incercam sa fortam mana destinului; facem lucrurile asa cum vrem noi, ca sa iasa totul conform planului. Aceasta se numeste schitare. Adica noi schitam universului cum am vrea ca viata noastra sa arate si de ce vrem ca planurile noastre sa fie respectate intocmai.

Simti ca pierzi controlul si este greu sa ai incredere ca pornesti pe drumul potrivit. De aceea incerci sa stapanesti situatia detinand controlul asupra tuturor circumstantelor. Este normal!

Cel mai important sfat pe care il primim este sa fim flexibile si sa nu fortam nimic sa se intample. Astfel universul se va ocupa ca tu sa te bucuri de cel mai bun rezultat posibil. Nu te teme daca nu stii cum anume se vor pune toate lucrurile cap la cap. Spre deosebire de eul fizic, supraeul tau stie ca esti pe drumul cel bun.

Obtine ceea ce iti doresti respectand cele 5 legi fundamentale ale universului

Bucura-te de aventura!

Intr-adevar, e nevoie de putin exercitiu ca sa ajungi sa ai incredere deplina in univers. Dar cand privesti inapoi, poti spune cu mana pe inima ca in toate situatiile ai reusit sa alegi cel mai bun scenariu posibil.

Relaxeaza-te si bucura-te de aventura care este viata ta! Ai incredere ca acolo unde te duce universul este exact unde ar trebui sa fii!

Foto: Shutterstock.com