5 pasi pentru a atrage iubirea pe care ai asteptat-o toata viata

1
De Alice Moisescu
15 ian. 2019

Se spune ca atragem ceea ce suntem, ceea ce meritam. Iar ceea ce meritam reprezinta in general ceea ce am experimentat sau ce a dus la dezvoltarea noastra emotionala.

Si oricat zbucium ne-ar aduce momentele in care avem impresia ca poate meritam mai mult decat primim, ca vrem sa primim cel putin atat cat oferim… adevarul este ca doar timpul ne va spune cum se vor aseza lucrurile.

Cum rupem, insa, acest ciclu toxic? Cum putem evita partenerii nepotriviti pe viitor si capata incredere de sine?

1. Deschide-ti inima

Daca esti blocata intr-o relatie in care nu primesti ceea ce meriti sau ce ai nevoie, de ce te mai afli inca in ea? Esti acolo pentru ca ti-e teama de singuratate, pentru ca ti-e frica sa pleci sau pentru ca… nu esti deschisa la schimbare, poate?

Pentru a-ti deschide inima, trebuie sa ai suficient curaj sa depasesti temerile interioare si sa fii deschisa spre necunoscut. Necunoscutul poate insemna… calea spre fericire.

2. Cunoaste-te pe tine

Inainte de toate, trebuie sa lucrezi cu tine. Trebuie sa iti cunosti propriile blocaje, cele cu care te-ai confruntat pana acum in relatii, sa te cunosti pe tine.

Blocajele emotionale, spun psihologii, sunt de fapt rani din copilarie, rani bazate pe relatia pe care ai avut-o cu unul dintre parinti. Daca parintele tau a fost indisponibil emotional pentru tine, acest lucru ar putea conduce catre dorinta ta de a cauta un partener indisponibil emotional.

3. Nu te mai gandi la trecut

Trecutul e trecut si acolo trebuie sa ramana. Tocmai din acest motiv, este foarte important sa nu alegem acelasi tip de partener iar si iar. De ce? Pentru ca dezamagirea nu va intarzia sa apara.

Singura modalitate de a reusi este sa incetezi sa crezi ca poti schimba omul de langa tine. Si mai degraba sa iti asumi riscuri, sa fii deschisa catre necunoscut si sa fii flexibila emotional, asa cum nu ai mai facut-o pana acum.

4. Ai incredere ca meriti omul de langa tine

Odata ce esti sigura ca omul de alaturi iti merita pe deplin dragostea, vei atrage partenerul care te merita cu adevarat, partenerul visurilor tale.

Exista si o explicatie pentru acest lucru: barbatii buni sunt atrasi de femeile increzatoare in propriile puteri, sigure pe ele, care au principii sanatoase. In schimb, cei rai… sunt atrasi de femeile asemenea lor. Vulnerabile emotional, inecate in frustrari si nesigure pe ele. De ce? Pentru ca astfel le pot manipula si pot profita de ele.

Fii sigura pe tine! Energia ta pozitiva va atrage o persoana pozitiva. Asta este ceea ce se numeste legea atractiei. Pana nu iti vei schimba credinta, vei tot avea parte de barbati care te vor dezamagi…

5. Schimba-ti credintele

De cele mai multe ori, noi suntem cele care aducem in viata noastra pe cineva nepotrivit. Din ce motiv? Din cauza credintelor noastre eronate. Atragem ceea ce credem ca meritam, atragem oamenii cu care am fost obisnuite.

Haideti sa vedem si dincolo de trecut, ce spuneti? ­čÖé

Foto: Shutterstock.com