Atragi numai parteneri toxici? Iata care pot fi cauzele!

1
De Alice Moisescu
17 dec. 2018

Cum te simti in relatia in care te afli acum? Te simti neiubita, neapreciata, nedorita? Esti mereu in tensiune si nesigura in preajma partenerlui tau, dar te sperie gandul de a parasi relatia?

Ei, bine, acestea sunt semne ca te afli intr-o relatie toxica.

Iar atunci cand relatiile tale se desfasoara dupa acelasi tipar nefericit, poate ca este momentul sa incetezi in a mai da vina pe ei si sa incepi sa te cunosti pe tine…

In fond, atragem ceea ce suntem…

Iata care sunt cele mai intalnite cauze pentru care atragem parteneri toxici

1. Nu iti deschizi inima

Daca te afli blocata intr-o relatie in care nu primesti ceea ce ai nevoie, de ce esti inca in ea? Esti acolo pentru ca iti e teama sa pleci sau pentru ca nu esti deschisa la schimbare? Pentru a-ti deschide inima, trebuie sa ai suficient curaj pentru a trece peste frica si pentru a fi deschisa spre necunoscut. Necunoscutul te poate conduce catre… fericire.

2. Nu crezi ca iti meriti partenerul

Odata ce crezi cu adevarat ca omul de langa tine este demn de dragostea pe care i-o oferi, vei atrage partenerul care te merita cu adevarat. Partenerii buni sunt arasi de femeile increzatoare si sigure pe ele. Cei toxici sau nepotriviti sunt atrasi de femeile care se aseamana cu ei, intrucat pot manipula si pot profita de ele.

Tocmai de aceea, specialistii in relatiile de cuplu incurajeaza ideea de siguranta de sine. Pana ce nu iti schimbi conceptia ca nu-l meriti pe partener… ei, bine, vei avea parte numai de dezamagiri.

3. Ai nevoie de vindecare si de acceptare

Fiecare om pe care il intalnim reprezinta o reflexie a unui aspect existent in propriul nostru psihic. Astfel ca, partenerul poate evidentia, de fapt, anumite aspecte ale personalitatii tale pe care tu trebuie sa le accepti si sa le imbratisezi. Sa iti iubesti partenerul inseamna sa iubesti acea parte din tine pe care nu o accepti. Pe masura ce vei face asta, vei observa ca vei reusi sa ai o relatie echilibrata, plina de iubire si de sens.

4. Ai parte de o lectie karmica

Uneori se intampla sa avem relatii mai putin sanatoase doar pentru a invata o lectie. Astfel ca, indiferent cat va veti dori aceasta relatie, tu si partenerul tau, nu veti face decat sa va raniti reciproc. Este important sa intelegeti acest lucru si sa va eliberati…

5. Crezi ca partenerul iti apartine

De multe ori, chiar noi suntem cele care aducem pe cineva gresit in viata noastra. Nimeni nu vine in viata ta fara un motiv. Vine pentru ca este atras de tine. Tu atragi un manipulator sau o persoana indisponibila emotional in viata ta. La o analiza mai profunda, atragem ceea ce noi credem ca meritam, atragem parteneri cu care suntem obisnuite. E momentul sa rupi acest cerc vicios si sa descoperi ca iubirea nu trebuie sa doara.

Foto: Shutterstock.com