6 tipuri de persoane de care ar trebui sa te feresti in relatii

1
De Cristina Tudor
2 oct. 2018

Cand vine vorba despre relatiile de iubire, perpetuam inconstient aceleasi greseli, din dorinta de a repara trecutul. A venit momentul sa-i lasi in urma definitiv pe acei oameni care ti-au adus numai suferinta si sa-ti construiesti un viitor mai bun.

De cele mai multe ori, alegem acelasi tip de persoana atunci cand intram intr-o relatie, pentru ca, fara sa ne dam seama, incercam sa reparam trecutul. Insa asta inseamna ca vei face la nesfarsit aceleasi greseli, de aceea ar fi bine sa stii odata pentru totdeauna care sunt acele persoane de care ar trebui sa te feresti daca iti doresti sa construiesti o relatie armonioasa. Si nu uita ca persoana care iti trimite mesaje dragute si pare foarte amuzanta la telefon poate sa fie total diferita atunci cand e langa tine. Marisa Peer a discutat cu cei de la Insider si ne dezvaluie care sunt oamenii de care ar trebui sa ne ferim.

Narcisistii

Ei nu vor putea sa iubeasca pe nimeni altcineva, pentru ca sunt indragostiti de ei insisi. Narcisistii se bucura cand provoaca haos in viata altora si le face placere sa se uite cum te prabusesti. Pentru ca o relatie cu un narcisist sa functioneze, va trebui sa faci multe sacrificii – dar nici asta nu-ti va aduce siguranta.

Cei foarte paranoici

Conform Marisei, acestia nu se pot relaxa in totalitate, sunt de obicei gelosi si vor sa te controleze constant. Ei cred mereu ca cineva vrea sa-i insele. Unii ajung sa le interzica partenerilor sa se mai vada cu prietenii sau chiar si cu familia.

Cei care controleaza sau sunt gelosi

Acesti oameni nu pot avea incredere in tine si te trag la raspundere pentru tot. Ei simt nevoia constanta de a fi in control, iar cand asta nu este posibil, tind sa isi pedepseasca partenerii.

Egoistii si egocentricii

Pentru ei, nu exista un alt punct de vedere, le lipsesc empatia si emotiile, iar o discutie cu ei se poate transforma intr-o adevarata cearta.

Cei care au probleme cu alcoolul, au probleme si in a spune adevarul

Si este valabil pentru orice fel de dependenta. Ei au nevoie sa invete sa se iubeasca pe ei insisi, inainte de a putea iubi pe altcineva.

Cei care au relatii toxice cu fostii parteneri sau cu familia

Ei nu par sa poata fi raspunzatori pentru propriile actiuni. Cu siguranta nu iti doresti sa pici la mijloc.

Ce poti sa faci?
  1. Invata semnalele de alarma. Nu iti vei da intotdeauna seama daca o persoana pe care o cunosti se incadreaza in vreunul din tipurile de mai sus, mai ales ca vor incerca sa te manipuleze. Insa sunt cateva gesturi care te pot ajuta sa-i reperezi; poate sa fie un gest mult prea pasional pentru inceputul relatiei, faptul ca vorbeste foarte mult despre fosta relatie sau faptul ca nu poate accepta o alta parere.
  2. Gandeste-te ce atragi. Incearca sa analizezi ce fel de persoane intra in viata ta. Exista riscul sa fie de acelasi tip, lucru care inseamna ca toate relatiile tale din trecut le afecteaza pe cele din prezent.
  3. Nu incerca sa iti repari partenerul. Unii oameni incearca sa-si recreeze trecutul pentru ca subconstientul doreste sa repare greselile facute. De exemplu, daca ai avut un tata distant, s-ar putea sa te simti atrasa de barbati care nu iti dau foarte multa atentie sau care nu sunt afectuosi cu tine.

Foto: Shutterstock.com