De ce ai nevoie de curaj ca sa construiesti o relatie fericita

1
De Teodora Tirca
6 ian. 2019

Pe langa abilitati de comunicare, disponibilitate emotionala si imbratisarea compromisurilor, avem nevoie de curaj pentru a iubi si pentru a-l lasa pe cel de langa noi sa ne iubeasca.

Atunci cand ne gandim la o relatie fericita, ne vin in minte cuvinte precum loialitate, iubire, sex, confort emotional, maraton de seriale, declaratii dulci care ne fac ziua mai buna. De putine ori ne gandim la obstacolele pe care trebuie sa le depasim, la confruntarea cu demonii partenerului sau cu propriile nesigurante.

Iubirea e cel mai frumos lucru care ti se poate intampla, dar nu e cel mai simplu. Nu va fi usor sa oferi tandrete atunci cand ai vrea sa-i intorci spatele si sa-l pedepsesti pentru un cuvant ales gresit. Vei avea nevoie de multa putere pentru a-l alege pe partenerul tau in fiecare zi, indiferent de dificultatile pe care trebuie sa le infruntati impreuna.

Curajul e calitatea care te va ajuta sa traiesti viata pe care ai visat-o dintotdeauna, si tot el e cel care te va ajuta sa construiesti relatia armonioasa pe care ai asteptat-o.

Curajul de a te lasa inundata de sentimente puternice

Nu toti oamenii fac fata sentimentelor deosebit de puternice: cei mai multi prefera sa le nege si sa fuga din calea celor care ameninta sa le dezvaluie vulnerabilitatea. Da, uneori ai nevoie de curaj pentru a accepta ceea ce simti. Pentru a-ti asuma iubirea, chiar daca aceasta ameninta sa te scoata din zona de confort pe care ti-o poate oferi singuratatea.

Curajul de a vorbi despre ceea ce simti

Frica de a fi respins iti poate rapi bucuria de a savura iubirea. Nu poti nici macar sa-ti imaginezi ca i-ai putea dezvalui fatis celui pe care il iubesti ca nutresti sentimente puternice pentru el. Daca nu te place inapoi? Daca va rade de tine? Insa am invatat de-a lungul timpului ca daca nu ai curajul sa lupti pentru ceea ce simti si sa vorbesti direct despre sentimentele tale, e posibil sa pierzi oportunitatea de a fi cu persoana potrivita pentru tine. Mai ales daca si el e la fel de temator.

Asa ca ia-ti inima-n dinti si vorbeste despre ceea ce simti. Da, e posibil ca el sa nu-ti raspunda la fel, insa exista si posibilitatea sa incepi relatia la care ai visat. Esti dispusa sa ratezi aceasta oportunitate din cauza fricii?

Curajul de a-ti asuma un angajament

Nu doar barbatii, ci si femeile se sperie atunci cand lucrurile devin serioase, si vorbesc din proprie experienta. E frumos sa te plimbi de mana cu cel iubit, sa mergeti la cinema, sa cinati la restaurantul preferat. Insa lucrurile se schimba pe masura ce relatia avanseaza. Veti avea multe greutati de infruntat: mutatul impreuna, grija banilor, certurile pe teme ce tin de gospodarie… Lucruri cu care nu ai asocia niciodata iubirea. Insa daca vrei sa ajungi sa construiesti o relatie fericita, va trebui sa ai curajul de a ramane pe pozitii chiar si atunci cand „se ingroasa gluma”.

Curajul de a fi sincera cu partenerul tau

Cele mai multe probleme de cuplu isi au radacina intr-o comunicare defectuoasa. Cei doi parteneri esueaza in a spune ce simt, ce isi doresc, ce ar vrea sa se schimbe. Ai curajul sa-i marturisesti ce te deranjeaza, chiar si atunci cand vine vorba despre sex. Daca faci acest lucru fara sa fii agresiva, ai toate sansele sa imbunatatesti multe aspecte ale relatiei tale.

Foto: Shutterstock.com