Cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru o relatie fericita si de durata

1
De Alice Moisescu
24 dec. 2018

Dragostea a devenit tot mai complicata in zilele noastre. Sa intalnesti persoana potrivita cu care sa construiesti o viata implinita devine din ce in ce mai dificil…

Din fericire, nu este complet imposibil sa ai parte de o relatie de cuplu fericita si implinita. Trebuie doar sa… practici aceste invataminte:

1. Fii sincera cu partenerul tau

Nicio relatie nu poate rezista daca nu exista incredere reciproca. Iar aceasta incredere vine la pachet cu sinceritatea si deschiderea pe care o manifestati unul fata de celalalt.

In fond, daca iti pasa cu adevarat de cineva, de ce sa nu fii complet sincera cu acea persoana?

Arata-i ca intelegi ca are nevoie uneori de confort, de intelegere si onestitate din partea ta si dovedeste-i ca ii poti fi alaturi.

2. Arata-ti compasiune

Invata sa fii buna si blanda nu doar cu el, ci cu toti oamenii cu care ai contact. Traim intr-o lume unde e nevoie de bunatate, de iertare, de compasiune, de intelegere… Iar el, daca va vedea ca ai suflet bun, isi va dori negresit sa te tina aproape.

In fond, blandetea te ajuta sa iti exprimi emotiile, oferindu-i partenerului tau capacitatea de a te auzi cu adevarat.

Sa fii blanda si gentila este o decizie. In acelasi fel in care oferim un zambet sau tinem usa deschisa pentru un strain, este nevoie sa ne amintim sa cultivam acest obicei si in relatia noastra de cuplu…:)

3. Fii recunoscatoare cu partenerul tau

Psihologul Amie Gordon sustine ca recunostinta are un rol extrem de important in iubire.

„Relatiile se strica atunci cand partenerii se trateaza reicproc ca si cum totul li s-ar cuveni. Daca a trata pe cineva ca pe ceva ce ti se cuvine este o otrava, atunci recunostinta ar trebui sa fie antidotul”, relateaza aceasta.

Manifestandu-ti recunostinta, ii recunosti partenerului valoarea. Cum poti practica recunostinta? Incercand sa iti privesti partenerul ALTFEL. Nu te-ai gandit niciodata ca partenerul tau nu e pe atat de rau precum il vezi tu uneori si ca poate ca tu esti cea care il priveste dintr-un unghi gresit?

4. Apreciaza-l pe cel de langa tine si arata-i asta

Aprecierea este vitala in relatii! Sa te simti profund apreciat este o emotie speciala si una care pare sa ne incite. Cand ne simtim apreciati suntem fericiti.

Sa recunosti faptul ca ai un partener demn de apreciere… il ajuta pe acesta sa se simta valorizat in ochii tai. Si sa te aprecieze la randu-i.

Fa si tu un efort si apreciaza toate lucrurile pe care le iubesti la partenerul tau. Un iubit apreciat este un iubit fericit. Iar oamenii fericiti creeaza… relatii fericite. 🙂

5. Ai grija de partenerul tau

Acest lucru nu inseamna sa ii cumperi cadouri scumpe sau sa il rasfeti abuziv. A avea grija de omul de langa tine insemna a-i fi alaturi in momentele in care are realmente nevoie de tine.

Cand iubesti din tot sufletul un om, il sprijini, il pretuiesti, il motivezi… ii dai incredere ca vei fi mereu ACOLO.

Foto: Shutterstock.com