7 moduri de a comunica mai bine in relatia cu partenerul de cuplu

1
De Cristina Tudor
14 dec. 2018

O comunicare sincera si eficienta​​​​​​​ este pilonul de rezistenta al oricarei relatii. Avem cateva recomandari de care ar fi bine sa tii cont pentru a avea o relatie mai apropiata si mai frumoasa cu partenerul de cuplu.

Sa nu iti fie niciodata teama sa spui ce simte sufletul tau.

O comunicare sincera si eficienta este pilonul de rezistenta al oricarei relatii. Avem cateva recomandari de care ar fi bine sa tii cont pentru a avea o relatie mai apropiata si mai frumoasa cu partenerul de cuplu.

1. Asculta

Atunci cand lucrurile devin mai serioase si noi ne enervam, ajungem sa uitam de persoana din fata noastra. Cand incercam sa tinem mortis de ceea ce vrem sa demonstram este dificil sa facem un pas inapoi si sa uitam.

Permite-i si lui sa spuna ce simte. Asculta-i punctul de vedere fara a il intrerupe si incurajeaza-l sa vorbeasca mai mult.

2. Atentie la limbajul corpului

Atunci cand comunicam, exista mult mai multe detalii pe care trebuie sa le luam in considerare: tonul conversatiei, contactul vizual, pozitia sau cat de departe stai de el in momentul in care aveti o discutie. Nu te concentra doar pe limbajul trupului tau, ci acorda atentie si limbajul corpului lui.

3. Asculta-i emotiile

Poate ca uneori nu vrea sa vorbeasca; asta nu inseaman ca tu nu trebuie sa fii atenta la ceea ce simte. Fii alaturi de el in toate momentele, ofera-i atentia de care are nevoie. Demonstreaza-i ca poti fi stalpul lui in situatiile dificile.

4. Concentreaza-te pe momentul prezent

Momentul care conteaza este chiar acum. Nu te concentra asupra lucrurilor care s-au intamplat in trecut sau asupra celor care se vor intampla in viitor. De asemenea, daca aduci o discutie pe baza resentimentelor din trecut, nu vei mai reusi sa vezi cat de departe ati ajuns in momentul prezent. Iarta si mergi mai departe.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com