Design interior sustenabil: Alege mobila din ratan

1
De Roxana Dobrita
28 iun. 2018

Pentru ca traim intr-o era in care resursele naturale se imputineaza cu fiecare zi care trece si orice efort de protejare a mediului este cat se poate de valoros, nu e de mirare ca tot mai multi oameni vor sa se asigure ca materialele din care sunt construite piesele de mobilier cu care isi decoreaza casa sunt sustenabile din punctul acesta de vedere.

Daca si tu esti in cautare de piese de decor eco-friendly, mobila din ratan este o optiune demna de luat in considerare. Atat variantele sintetice ale ratanului, cat si cele naturale, sunt sustenabile si prietenoase cu mediul.

Chiar daca materialele sintetice sunt de obicei privite cu suspiciune cand vine vorba de sustenabilitate, majoritatea pieselor din ratan sintetic sunt facute din materiale special create si tratate pentru a nu dauna mediului.

Cat despre ratanul natural, desi la o prima vedere te-ai gandi ca dauneaza mediului pentru ca imputineaza rezervele naturale de palmieri, ratanul este unul dintre cele mai usor reciclabile materiale iar impactul asupra mediului poate fi considerat neglijabil. In plus, nu numai ca nu dauneaza mediului, dar il si ajuta, atata vreme cat inlocuieste folosirea lemnului, ajutand astfel la conservarea padurilor.

Vezi mai jos piesele noastre preferate din ratan si pregateste-te pentru o renovare sustenabila!

Fotoliu din ratan si bambus in forma de floare Kimani Cane, sohohome.com, 4.722 lei

Comoda din lemn de mango si ratan Helios, maisonsdumonde.com, 3.270 lei

Oglinda rotunda din ratan Kubu Dutchbone, thehome.ro, 445 lei

Scaun din lemn de arbore de cauciuc şi ratan De Eekhoorn Jointly, bonami.ro, 783 lei

Banca lucrata manual din ratan HK Living, thehome.ro, 999 lei

Set de tacamuri pentru salata cu manere din ratan Anthropologie, 169 lei

Set de 2 tavi din ratan House Doctor, amara.com, 316 lei

Lustra din metal si ratan Birdy Wide Zuiver, thehome.ro, 319 lei