Acum poti cumpara o geanta din piele de ciuperci

geanta din piele de ciuperci
1
De Flavia Parpala
24 sept. 2018

Nu doar blana ar trebui interzisa, ci si pielea, iar acum exista inca un inlocuitor sustenabil pentru pielea de origine animala: pielea realizata din ciuperci!

Geanta din piele de ciuperci este, de fapt, realizata dintr-un material numit Mylo, pe care cei de la Bold Threads l-au patentat in primavara. Acest tip de „piele” este realizata din miceliu, un sistem de filamente subtiri care se regaseste in majoritatea ciupercilor. Mylo este un material rezistent, care poate fi crescut in laborator, lucru care-l face mult mai sustenabil decat pielea traditionala, care provine de la vaci.

O data cu dezvoltarea tehnolgiei, apar alternative, cum ar fi:  Impossible Burger (burgerul vegetal, care il imita perfect pe cel cu carne) sau Modern Meadow Zoa, un tip de piele lichida, facuta din colagen. Problema in momentul acesta este cum sa marketizezi acest tip de produs.

geanta din piele de ciuperci Mylo

Bolt Threads, in parteneriat cu Chester Wallace, o companie din Portland, Oregon, au creat impreuna primul produs realizat din Mylo, o geanta numita The Driver Bag, care a iesit pe piata pe 5 septembrie.

Conform lui Jamie Bainbridge, geanta ar fi trebuit sa ajunga pe piata la inceputul verii, dar stiinta nu respecta intotdeauna termenele limita. Cei de la Bolt Threads au avut nevoie de inca cateva luni ca sa poata duce planul pana la capat. Gentile se vor vinde pe platforma Kickstarter si probabil vor ajunge la cumparatori abia la anul.

Geanta din piele de ciuperci va costa 400 de dolari, dar pe Kickstarter poti alege sa platesti 500 $ pentru varianta personalizata sau 1000 $ si vei primi o inca o geanta mai mica si un breloc. Cele doua produse aditionale au fost create de designerul Patrick Long din bucatile de materiale ramase, astfel inca produsele sa fie cat mai sustenabile.

Pe masura ce cererea pentru acest material va creste, pretul gentii va scadea. Stella McCartney si Patagonia, doua branduri sustenabile, s-au aratat interesate de Mylo, asa ca pe termen lung cu siguranta vor fi mai multe tipuri de genti din acest material.

Foto: Bolt Threads