BuzzFeed a realizat un top cu cele mai urmarite seriale de catre femei. Descopera ce seriale sa vezi ca sa gasesti inspiratie pentru fiecare zi! Acestea sunt 21 cele mai bune seriale pentru femei.

Comunitatea Buzzfeed a realizat un top cu 21 de seriale pentru femei. Cititorii au fost intrebati care sunt cele mai urmarite seriale de catre femei. Descopera recomandarile lor mai jos. Descopera ce seriale sa vezi cat mai repede.

21 cele mai urmarite seriale de catre femei

 1. The Handmaid’s Tale

Cititorii Buzzfeed au spus despre unul dintre cele mai urmarite seriale de catre femei ca este terifiant, brutal si ca te va cutremura, insa trebuie sa il vezi! Tot ce se intampla in acest show s-a intamplat in istorie sau are loc chiar acum si, daca nu avem grija, putem repeta destinul. Insa, serialul acesta vine si multa speranta, cu dorinta de a lupta cu o soarta potrivnica ori cu o societate instabila.

 1. Harlots

Actiunea se intampla in Londra pe la 1700, povestind soarta femeilor ce lucrau drept prostituate. Se exploreaza relatia dintre mama si fiica, dar si teme grele precum abuzul, cultura violului, sexismul. Acest show scris si regizat de femei, cu o distributie dominata cu femei, in personajele principale, devoaleaza relatia dintre femeile cu moravuri usoare si oamenii cu influenta car,e in timp ce apelau la serviciile lor, le si persecutau.

 1. Orphan Black

Acesta este un serial cu clonele aceleasi femei, tema centrala fiind totusi dreptul femeilor asupra propriilor corpuri, prin prisma culturii clonelor.

 1. Big Little Lies

Unul dintre cele mai urmarite seriale de catre femei. Si cu siguranta unul dintre cele mai bune seriale! Nu degeaba i se va alatura si Meryl Streep distributiei dominate de femei puternice de la Hollywood. Se spune povestea violentei domestice, a violului, a sarcinii, a ceea ce inseamna sa fii mama. Este un serial despre toate femeile, un serial despre rezilienta si putere, despre a gasi tarie.

 1. Chewing Gum

Inca un serial marca Netflix! Acest serial vorbeste onest si amuzant despre disperarea unei tinere de a-si gasi sexualitatea intr-o casa religioasa. Acest serial te va inspira sa iti adori sexualitatea, sa fii mandra de energia ta sexuala si de corpul tau, sa vorbesti deschis despre sex si viata.

 1. Cable Girls

Patru femei lucreaza la o companie de telefonie in Madrid, in 1920. Este unul dintre cele mai urmarite seriale de catre femei poate si pentru ca povesteste dramele femeilor din acea perioada, accentuand lupta de astazi pentru feminism. Despre sexualitate, abuz si asuprire, despre cateva femei ce se revolta impotriva unui sistem patriarhal.

 1. Call the Midwife

Majoritatea episoadelor sunt scrise si regizate de femei, iar distributia de actrite este fenomenala! Se discuta multe subiecte dificile precum rasismul, contraceptia, sexualitatea.

 1. Grey’s Anatomy

Daca ai nevoie de motivatie, urmareste unul dintre cele mai bune seriale pentru femei! Este in continuare un mars al feminismului pe ecrane, povestind succesul femeilor in pozitii de putere. Mai ales al femeilor de culoare.

 1. GLOW

Glow este un serial ce te va ajuta sa te simti puternica. Toate personajele feminine din acest serial sunt puternice, independente. Au defecte, sunt unice, realiste si bine descrise.

 1. Crazy Ex-Girlfirend

Este exact opusul a ceea ce te astepti sa fie. Nu este vorba despre un show misogin, ci dimpotriva, de un serial ce pune accentul pe sanatatea mintala si emotionala, totul presarat cu momente muzicale. Despre tipologii feminine, despre prietenia dintre femei si despre relatiile noastre cu barbatii.

 1. The Bold Type

Ce seriale sa vezi? Acesta este despre trei femei puternice si sefa lor si mai puternica, la o revista glossy, de tipul Cosmopolitan. Feministe, fara scuze, independente, sexuale, feministe si feminine: astfel sunt eroinele show-ului. Cu accent si pe relatia de la locul de munca.

 1. The 100

Intr-o lume postapocaliptica, rasa umana nu mai traieste aici. 100 de tineri sunt trimisi pe Pamant, fiind nevoiti sa lupte pentru a supravietui. Desigur, cele mai puternice sunt liderii femei.

 1. Bomb Girls

Femeile din timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial construiesc bombe. De la diversele fatete ale acestui job, pana la problemele din viata reala, mariajele destramate, avorturile sau relatiile homosexuale ascunse in acea perioada, acest serial este incredibil!

 1. Supergirl

Unul dintre cele mai urmarite seriale de catre femei, cu o super-eroina femeie. De la relatii cu alte femei, pana la relatia dintre surori si chiar pana la a iesi din zona ta de confort, pentru a-ti implini visurile, acest show te va inspira.

 1. The Good Wife

Daca nu ai vazut pana acum The Good Wife, trebuie sa nu il ratezi! Este serialul despre femei puternice la fiecare pas!

 1. Hot to Get Away with Murder

Nimeni nu constuieste personaje feminine precum Shonda Rhimes, iar acest serial are cele mai puternice, inteligente si incredibile protagoniste! Plin de suspans si de drame, acest show este despre experiente de viata, despre dorinta de a fi iubite si acceptate.

 1. Agent Carter

Fiecare dintre noi ar trebuie sa vada unul dintre cele mai urmarite seriale de catre femei. Agentul Carter este singura femeie spion dupa Al Doilea Razboi Mondial. Descopera cum sa fii femeie intr-o lume a barbatilor, cu gratie si putere.

 1. Buffy the Vampire Slayer

Buffy este povestea un femei puternice, care lupta cu personaje cu puteri supranaturale, cu curaj si indrazneala. Descopera povestea eroinei, de la luptele cu demoni imaginari pana la luptele cu demoni reali.

 1. Orange is the New Black

Un serial simbol al puterii si rezistentei feminine. Luptele din viata reala vor parea usor de dus cand le vezi in varianta de inchisoare. Un serial onest, amuzant, dramatic, cu multe femei eroine. Femei de culoare, transexuale, femei de toate orientatile sexuale si toate dimensiunile, cu povesti de viata nuantate, de la saracie, la abuz si pana la relatii de iubire.

 1. Jessica Jones

Unul dintre cele mai urmarite seriale de catre femei o are protagonista pe Jessica Jones, o eroina care stie ce isi doreste. Urmarind acest serial uiti ca esti intr-un univers fantastic, percepand eroismul personajului feminin drept tarie emotionala. Eroina, desi a trecut printr-o experienta oribila – un viol, controlul mintii si crima – reuseste sa iasa din negreala sufletului, devenind un om bun.

 1. Gilmore Girls

Ce seriale sa vezi? Cu siguranta sa revezi unul dintre cele mai simpatice seriale pentru femei! Si mai ales ca Netflix a produs cateva episoade, anul trecut. Povestile de viata ale femeilor Gilmore trec la fiecare generatie, de la bunica, la mama si la fiica. Despre tot ce inseamna viata unei femei, la orice varsta, descopera intr-unul din cele mai urmarite seriale de catre femei.

Vezi si care sunt Cele mai bune filme de comedie ale anului 2017: TOP 10

Foto: Guliver