Bagaje permise in avion

Daca te gandesti sa pleci intr-o calatorie cu avionul, este bine sa fii informata in privinta bagajului de mana. Regulile pentru transportarea bagajelor difera de la o companie la alta, iar unele obiecte sunt interzise complet. Asadar, este esential sa ai o lista cu bagaje permise in avion, astfel nu va mai fi cazul sa iti faci griji ca va fi necesar sa renunti la unele dintre ele la punctul de control. 

Daca intrebi mai multe persoane care au calatorit cu avionul, o sa iti spuna ca un mare dezavantaj este facturarea suplimentara pentru bagajul de cala. Astfel, daca bagajele tale sunt foarte grele, exista riscul sa te coste foarte mult calatoria cu avionul. Daca calatoresti cu mai multe persoane, exista posibilitatea sa platiti pentru un singur bagaj de cala. Problema apare atunci cand vine vorba despre bagaje permise in avion, acel rucsac sau geanta in care iti tii toate lucrurile importante sau de valoare. Nu este nicio problema sa ai mai multe lucruri cu tine in avion, dar trebuie sa stii ca unele sunt interzise.

Bagaje permise in avion

Ce poti sa iei in bagajul de mana

In bagajul de mana ai voie sa ai acte importante, laptop, telefon mobil, bani, bijuterii, pasaport, actul de idenitate si alte lucruri de care nu te poti lipsi. Trebuie sa precizez ca nicio companie aeriana nu isi asuma raspunderea daca tii aceste lucruri in bagajul de cala, iar acesta este furat sau unele obiecte dispar din bagaj. Obiectele electronice, cum ar fi aparatul de fotografiat sau laptopul, trebuie sa stea intr-un rucsac (bagaj) special. Poti sa mai iei cu tine un MP3 Player, placa de par sau periuta de dinti. Toate aparatele electronice sunt verificate la punctul de securitate, iar de la 1 martie 2015 orice aparat de mari dimensiuni va fi inspectat separat. Iti doresti sa iei si cateva cosmetice cu tine? Fondul de ten fluid nu trebuie sa depaseasca 100ml, iar in cazul pudrelor nu e nicio restrictie. Toate produsele cosmetice trebuie tinute intr-o punga transparenta si legata si nu ai voie sa iei cu tine mai mut de zece. Ai voie cu medicamente insotite de retete, tigari (maximum un cartus), bricheta sau mancare.

Ce nu ai voie sa iei in bagajul de mana

Dupa cum ai vazut, ai voie sa iei destul de multe lucruri in bagajul de mana, dar exista si cateva restrictii. De exemplu, ai voie sa iti iei apa doar dupa ce treci de controlul de securitate, nu ai voie sa iti iei o umbrela mare, alcoolul nu este permis in sticlute mai mari de 100ml, nu ai voie cu lama de ras sau forfecuta de unghii si nici cu penseta. Un alt lucru pe care trebuie sa il stii atunci cand vine vorba despre bagaje permise in avion este ca cele mai multe companii aeriene nu accepta un bagaj mai mare de cinci kilograme.

Dimensiuni bagaje, conform informatiilor oferite de companiile aeriene

Wizzair

La Wizzair fiecare persoana are dreptul sa transporte:

  • un bagaj de mana cu dimensiunile de 42X32X25cm, lungime, latime, inaltime, si zece kilograme pentru geanta de mana mica (gratuit) si 56X45X25cm si zece kilograme pentru bagaj de mana mare, avand o taxa suplimentara
  • pana la sase bagaje inregistrate, sa nu depaseasca 32 de kilograme fiecare
  • cumparaturi fara taxe – Duty Free – efectuate dincolo de controlul de securitate

Blue Air

Fiecare persoana are dreptul sa transporte un bagaj de mana cu dimensiunile de 55X40X20cm si zece kilograme (gratuit).

Germanwings

Fiecare persoana are voie sa transporte un bagaj de mana cu dimensiunile 55X40X20cm si opt kilograme (gratuit).

Tarom

Fiecare persoana are dreptul sa transporte un bagaj de mana cu dimensiunile de 55X40X20cm si mai poate detine asupra sa o geanta sau o servieta. Greutatea nu trebuie sa depaseasca zece kilograme.

Daca ti s-a parut interesant articolul despre bagaje permise in avion, iti propun sa citesti si articolul despre 4 obiceiuri care te ajuta sa iti faci bagajele mai repede.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver