Salonul cu soba verde de la Simbio

Povestea Simbio se deruleaza intr-o casa veche de peste 100 de ani, din zona Mosilor. De la intrare te surprinde un spatiu cochet cu influente retro, atent luminat, ce imbina cu maiestrie elementele vechi de design cu cele moderne.

Amenajarea poarta semnatura biroului de arhitectura SYAA sub indrumarea arhitectei Eliza Yokina care a scos la lumina tot ce a avut mai bun de oferit casa.

Simbio, un loc cu personalitate destinat prietenilor

Restaurantul se desfasoara pe parter, este dedicat in totalitate nefumatorilor si este impartit in doua saloane luminoase: salonul cu luminator si salonul cu soba verde, plus alte doua camere: camera mica si camera mare. De la inceput s-a dorit ca spatiul sa fie unul primitor si agreabil pentru oaspeti, dar sa sufere interventii minime. Arhitectii au pus accentul pe finisaje care sa aminteasca cat mai mult de perioada in care a fost construita casa. In proportie de 90%, mobilierul a fost special proiectat si produs pentru Simbio.

Simbio restaurant cu open kitchen&bar
Salonul cu luminator si salonul cu soba verde

Cei care nu-si pot lasa obiceiurile nesanatoase acasa au un spatiu dedicat fumatorilor la demisol. Aceasta zona pare dintr-o cu totul si cu totul alta poveste fiind caracterizata de un design industrial. Un bar masiv din beton, rafturi din fier si tabla, scaune intocmai acelora utilizate de mecanici prin ateliere, pereti realizati din caramida si “caldurosul” beton, “zugravesc” acest decor. Cateva mese cu blat din lemn au o tentativa de a mai incalzi putin atmosfera.

Dimineata, in gradina #vederedelaSimbio #acasalaSimbio

A photo posted by Simbio (@simbiokb) on

Daca esti fana a diminetilor tarzii, Simbio is the place to go for you, aici te poti bucura pe durata intregii zile de meniul pentru mic dejun. Desi numarul de preparate din meniu este unul destul de limitat, vegetarienii nu au fost uitati, incearca burger-ul vegetarian pe baza de quinoa. Pe perioada verii poti savura o limonada cu menta si ghimbir la umbra gutuiului din gradina. Cu aceasta ocazie, sa visam la o vara cat mai lunga!

Ce mi-a placut cel mai mult la Simbio? Salonul cu luminator ce are in mijloc o masa comuna cu blat din sticla in care se reflecta modelul minunat colorat al luminatorului, de unde provine si denumirea incaperii.

Adresa: Strada Negustorilor, Nr. 26

Foto: Catalin Georgescu

Descopera si Biutiful by the lake, un alt loc HOT din rubrica noastra saptamanala!