Pages: 1 2

Un rasfat pentru piele si par

Uleiul de nuca de cocos ma duce automat cu gandul la dieta raw pentru ca l-am descoperit intr-o multime de retete preparate fara foc si mai ales in smoothie-uri de fructe. Nu stiam insa ca acest ulei atat de versatil, poate fi extrem de folositor si in rutina beauty.

Am fost surprinsa cand am descoperit in revista online prevention.com o serie de intrebuintari cu adevarat neasteptate pe care le are uleiul de nuca de cocos in ingrijirea pielii, a parului, dar si in make-up. Articolul m-a facut curioasa si am inceput sa citesc mai multe despre uleiul de nuca de cocos, pe care, apropos, abia astept sa mi-l cumpar cu prima ocazie cand ajung intr-un magazin bio.

Uleiul de nuca de cocos este o alternativa ieftina la clasicele lotiuni de corp

Am aflat ca uleiul de nuca de cocos este folosit din timpuri stravechi din culturile din insulele polineziene (aceleasi insule de unde vine si renumitul suc noni). Femeile il utilizau pentru a-si hidrata pielea, dar si pentru a o proteja de razele tropicale puternice. In ultimii ani insa, uleiul de cocos a inceput sa devina tot mai popular in Statele Unite, fiind o alternativa naturala si ieftina la clasicele lotiuni de corp.

Succesul se datoreaza faptului ca hraneste foarte bine pielea, lasand-o catifelata si supla, spre deosebire de alte produse cosmetice care au in compozitie apa ce poate usca lasa pielea uscata; se absoarbe foarte incet si patrunde adanc in piele, fara sa mai fie nevoie sa fie reaplicat. Si inca ceva: uleiul de nuca de cocos contine acid lauric, un ingredient anti-aging care repara tesuturile si intarzie aparitia ridurilor. Iti prezint si alte cateva intrebuintari surprinzatoare pe care le are uleiul de cocos in rutina de beauty.

Cum poti sa folosesti uleiul de cocos in rutina de beauty. Este un ingredient ieftin si eficient!

1. Hidrateaza mainile uscate. Daca obisnuiesti sa speli vasele fara manusi de protectie si resimti o senzatie accentuata de uscaciune dupa, foloseste putin ulei de cocos ca sa-ti hidratezi mainile. Hraneste pielea imediat si reduce disconfortul creat de produsele de curatat. Il poti pastra langa chiuveta intr-un mic recipient. Foloseste-l si pe post de lotiune de corp!

2. Curata tenul. Uleiul de cocos are proprietati antibacteriale si antifungice, fiind foarte bun in cazul dermatitei atopice. Ca sa-l folosesti, pune o cantitate mica in palme pana se topeste si apoi maseaza usor pielea cu miscari circulare, ca si cum te-ai spala cu gelul de curatare. La sfarsit, curata pielea cu un prosop umed si apoi indeparteaza excesul de grasime cu un gel obisnuit de curatare. Daca ai acnee, ar trebui sa eviti uleiul de cocos.

3. Demachiaza fata. Pentru ca este atat de gras, uleiul de cocos indeparteaza eficient fardurile si dizolva chiar si mascara waterproof. Si in acelasi timp, lasa si zona sensibila a ochilor hidratata. Pune o picatura de ulei pe o discheta demachianta si sterge usor pleoapele, iar la sfarsit, spala-te pe fata cum o faci in mod normal.

Pages: 1 2