Detaliul care modifica ansamblul

Am fost dintotdeauna fascinata de umerii bufanti ai anilor ’80. Fetele din perioada disco mi se pareau un fel de printese moderne, curajoase si nonconformiste, care nu se fereau sa arate ca au personalitate. De aceea in fiecare an, in functie de trenduri, imi cumpar cel putin o piesa cu umerii definiti. Iar cand o port, incerc sa tin cont de urmatoarele reguli:

1. Umerii definiti trebuie sa fie singurul punct de atractie al tinutei – Daca porti o piesa cu acest model nu trebuie sa ai si alte elemente exagerate. Alege in partea de jos piese mulate si in culori neutre. De exemplu, jacheta Cos o poti purta cu o pereche de pantaloni slim sau tigareta; evita salvarii sau pantalonii evazati. Iar rochia Alina Ene o poti purta cu o pereche de dresuri cu model tartan si cu bocanci daca esti inalta, sau cu ghete cu toc daca esti mai scunda. Jacheta Andreea Boariu poate fi purtata impreuna cu pantaloni de calarie si cu cizme in acelasi stil.

2. Nu exagera cu accesoriile – Poti observa din catwalkurile Son Jung Wan, Angel Schlesser, Miguale Palacio, Sita Murt sau Ana Locking ca tinutele nu au fost incarcate cu accesorii. Poti purta de exemplu jacheta Koton impreuna cu un colier simplu auriu la baza gatului sau bolero-ul Nissa cu o pereche de cercei pretiosi.

3. Umeri definiti a cu maneca lunga – Daca ei sunt foarte voluminosi si bratele tale sunt dezgolite, atunci tinuta va arata disproportionata. Acest lucru este valabil in special in cazul in care porti o fusta mini. Manecile trebuie sa fie lungi pentru ca picioarele sa fie scoase in evidenta.

4. Atitudinea potrivita – Ca orice trend deosebit, umerii definiti pot fi purtati doar atunci ca esti sigura pe stilul tau si nu te temi sa iesi in evidenta. Daca nu te simti confortabil, atunci indicat ar fi sa o iei treptat. Poti incepe cu cei rontunzi, apoi poti sa treci la cei ascutiti si de abia in final la cei lati.

Text: Diana Marasoiu Foto: image.net