5 reguli pe care trebuie sa le aplici daca iti doresti un bronz rezistent

1
De Maria-Anca Zarnescu
22 aug. 2018

Nimic nu se compara cu bronzul obtinut la plaja. Iata ce poti face pentru ca acesta sa reziste cat mai mult timp!

Cand se apropie toamna, incepi inevitabil sa-ti faci griji ca bronzul tau perfect auriu va disparea. Totusi, nu trebuie sa fie asa, mai ales ca exista o multime de trucuri care te pot ajuta sa te bucuri de un bronz rezistent!

Daca esti putin mai atenta la rutina de ingrijire si la alimentatie, iti poti mentine culoarea maslinie a pielii pentru mai mult timp.

Cu siguranta ai fost la mare recent sau te pregatesti pentru o inca o vacanta la plaja, asa ca iti propun sa descoperim impreuna solutii pentru a prelungi rezistenta bronzului, astfel incat sa te bucuri de el si in septembrie. Cei de la Vogue au cateva sfaturi folositoare:

Hidratarea pielii este cel mai important pas

Un lucru este clar atunci cand iti doresti un bronz rezistent: daca pielea nu este hidratata, se va usca si va incepe sa se cojeasca treptat, pana ce bronzul o sa dispara cu totul.

Incearca sa aplici cu regularitate o lotiune hidratanta, cel mai bine dimineata si seara, dupa dus. Astfel, pielea va fi supla si elastica, iar bronzul va dura mai mult.

Ia in calcul temperatura apei pe care o folosesti la dus

Poate ca dusurile fierbinti sunt relaxante, insa nu si sanatoase pentru piele. Nu este indicat sa folosesti apa fierbinte atunci cand te speli, daca tii la frumusetea pielii tale. Apa fierbinte va deshidrata pielea, iar bronzul tau se va descuama odata cu celulele moarte.

Exfoliaza doar cu miscari delicate si produse blande

Un alt pas important pe care ar fi bine sa il urmezi atunci cand iti ingrijesti pielea bronzata este exfolierea. Foloseste miscari delicate prin care sa indepartezi celulele moarte fara sa-ti pierzi bronzul mult visat.

Mai mult decat atat, incearca sa optezi, mai degraba, pentru masti sau scruburi cu particule foarte fine, care sa aiba si proprietati emoliente. Particulele mari si agresive din exfoliant vor irita pielea si vor indeparta si bronzul.

Si alimentatia este importanta

Daca iti doresti ca bronzul tau sa reziste cat mai mult timp, poate e cazul sa faci si mici schimbari de dieta. Evita alimentele nesanatoase pentru ten, pe cele care contribuie la usucarea pielii, si bea cat mai multa apa pentru a te hidrata din interior.

Foto: Shutterstock.com