Cum sa folosesti vitamina E pentru par

1
De Cristina Tudor
11 oct. 2020

Vitamina E este un nutrient esential nu doar pentru piele, ci si pentru par si scalp.

Acest antioxidant folosit de mult timp pentru a mentine tenul tanar poate combate caderea parului, stimuleaza radacinile si ofera mai multa stralucire parului.

Beneficiile vitaminei E pentru par

Exista mai multe moduri in care poti profita de beneficiile vitaminei E pentru par. O poti consuma sub forma alimentelor bogate in vitamina E, o poti aplica pe scalp si par sau poti lua suplimente. Vitamina E se gaseste in alimente precum uleiul de masline, peste gras, nuci sau seminte. Iata ce beneficii are vitamina E pentru par:

Stimuleaza circulatia sanguina la nivelul scalpului

Vitamina E are proprietati de vasodilatatie si vasoconstrictie, iar unele studii au demonstrat ca poate creste cantitatea de sange care ajunge la nivelul scalpului. In cadrul unui studiu realizat in anul 2001, cercetatorii au descoperit ca stimularea circulatiei sanguine la nivelul scalpului contribuie la cresterea sanatoasa a parului.

Hidrateaza scalpul

Fiind o vitamina uleioasa, vitamina E are un efect hidratant la nivelul scalpului. Creste nivelul de hidratare al pielii si ajuta la eliminarea unor probleme precum scalp uscat, mancarimi sau matreata. De asemenea, fiind un antioxidant puternic, vitamina E imbunatateste sanatatea scalpului si previne imbatranirea prematura a foliculilor de par.

Stimuleaza cresterea parului

O mai buna circulatie sanguina are ca efect stimularea cresterii parului. „Efectul antioxidant al vitaminei E reduce degradarea celulara si imbunatateste sanatatea foliculilor. In acelai timp creeaza un mediu sanatos la nivelul foliculilor pentru ca stimuleaza dezvoltarea capilarelor”, declara medicul dermatolog Shari Sperling pentru byrdie.com

Previne caderea parului

Un alt beneficiu al vitaminei E este prevenirea caderii parului prin sustinerea sanatatii foliculilor. „Vitamina E are efecte antioxidante naturale care reduc stresul oxidativ si radicalii liberi care pot duce la degradarea celulelor de la nivelul foliculilor de par”, spune medicul.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.